Get Adobe Flash player

Magyar irodalomból és magyar nyelvből is sikeresen szerepeltek tanulóink az OKTV I. fordulójában.
Az OKTV második fordulójába jutott az országos lista  8. helyén "Magyar irodalomból", Győri Kitti 12. E osztályos tanuló. A versenyen összesen 91-en  indultak országosan, s 81 tanulót hívtak be dolgozata alapján a második fordulóba. A pontszámok alapján 35 helyezés van,s Kitti a 8. helyről  startol a második fordulóban, amely februárban lesz. Gimnáziumunkból öt diák indult irodalomból ezen a versenyen.

Nagy öröm volt számunkra, hogy "Magyar nyelvből" is volt induló az OKTV-n, Molnár Nikolett 12.E osztályos diákunk. Az első fordulóban 209 diák írt dolgozatot országosan, s Nikolett az országos lista 7. helyéről indul a második fordulóba, amelyre  egy pályamunkát kell készíteni nyelvészeti témából. A 209-ből 61 tanuló jutott a második fordulóba.

Nikolett tavaly bejutott az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjébe, amely pont akkor volt októberben Sátoraljaújhelyen, amikor Niki emelt szinten érettségizett angol nyelvből. Így sajnos nem tudtunk elmenni az országos megmérettetésre.

Gratulálunk a versenyzőknek, s további sikeres versenyzést, jó munkát kívánunk!

A diákok felkészítő tanára: Szántóné Nyircsák Eleonóra    6. éve tanítja  a 12.E osztályt magyarból nyelv és irodalomból.