Get Adobe Flash player

Gödöllő immár tizennegyedik alkalommal bizonyult kiváló házigazdának a Mezeifutó Diákolimpia országos döntőjében.
A csapatokat és az egyéni versenyzőket napos, ám  viharos széllel nehezített időjárás fogadta a Repülőtéren kialakított körpályán.
A több mint 1300 fő diákversenyzőt, felkészítőiket, kísérőiket Deák György MDSZ elnök köszöntötte, majd nyitotta meg a tavaszi diákatlétikai versenyek legnagyobb létszámú versenyét.

A megnyitón, valamint a díjátadón részt vett többek között Daragó Lászlóné alelnök és  Szlatényi György főtitkár is.
Megyénket a legidősebb középiskolás kategóriában – köszönhetően a megyei döntőn nyújtott kiváló teljesítménynek – a Hőgyes fiú- és leánycsapata képviselte. A lányok az iskola történetének legjobb eredményét produkálták, hiszen a nagyszámú mezőnyben kiválónak mondható egyéni helyezéseket elérve csapatban a 7. helyet szerezték meg!

alt
A csapat tagjai: Kálmán Csenge (egyéniben:38.), Preznánszky Liliána (44.), Végh Renáta (46.), Kaló Fruzsina (68.) és Varga Rebeka (95.) 
A fiúk a rendkívül erős mezőnyben próbáltak helyt állni – több-kevesebb sikerrel: a Csilek Attila (121.), Herczeg Tamás (134.) , Szalai Tamás (135.) és a Szabó Imre (136.) összeállítású csapat összesítésben a 25. helyet érte el.