Get Adobe Flash player

Az idei Zalamat Angol-Német-Francia Nyelvi és Országismereti Versenyen immár hagyományosan sok diák vett részt iskolánkból január elején. Sokan közülük már évek óta neveznek a versenyre, így több kategóriában is kipróbálhatják az évek során gyarapodó idegen nyelvi tudásukat.Az idei tesztek minden kategóriában és szinten sok fejtörést okoztak a diákoknak, hiszen nemcsak a nyelvtani tudást kérték számon, hanem országismereti, kulturális, sport, sőt, politikai eseményekről is találhattak kérdéseket (pl: a londoni olimpiával, az Egyesült Államokban tartott elnökválasztással vagy éppen tradicionális hangszerekkel kapcsolatos kérdések is voltak az angol nyelvi tesztlapokon). A teszt megoldására adott idő rövidsége – 30 perc – ellenére tanulóink nagyon szép helyezéseket értek el.Az angol nyelvi versenyen több országos helyezés született: 3. kategóriában Holló Richárd 1. helyezett, Ványi Dalma pedig 4. lett.  Farkas Boglárka országos 5. helyet ért el az 5. kategóriában.


A német nyelvi versenyen is szép eredményekkel végeztek a diákok: Vig Levente 3. kategóriában országos 6. helyezett lett, míg Kis Levente 18.
A francia nyelvi versenyen Varga Zsanett megyei 1. helyet szerzett 5. kategóriában, Horváth Péter pedig megyei 7. lett 4. kategóriában.


Az országos díjkiosztó ünnepségre Holló Richárdot és Farkas Boglárkát hívták meg Bodó Irén kolléganővel együtt. Az ünnepségről Ricsi rövid beszámolót is készített:


„A díjátadó ünnepség az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi karán került megrendezésre. Körülbelül 100-110 díjazott volt jelen az egyik előadóteremben. A legtöbb kategóriában az első 5 helyezett kapott jutalmat, de volt olyan csoport is, ahol csak az első, amiben én is indultam. A jutalom számos értékes könyv volt, amiket a Zalamat Alapítvány titkárai adtak át. Az utolsó jutalom átadása után rövid állófogadással kedveskedtek a szervezők a megjelent díjazottaknak és kísérőiknek.”

A részletes eredménylista illetve a feladatlapok a http://www.zalamat.hu/nyelvi-verseny.html oldalon tekinthetők meg.


Gratulálunk a szép eredményekhez!