Get Adobe Flash player

A Lapot a Diákoknak (LADIK) médiavetélkedőre a megye 17 településéről 66 csapat nevezett.
A Hőgyes-diákok három 7. e-s és egy 8. e-s csapattal indultak. 5-5 fő versenyzett együtt. Harmincöt csapat küldött be mindkét forduló minden feladatára megoldást.
A megyei döntő előtti fordulókban újságírói műfajismeretből, helyesírásból, cikkek írásából, fotózásból adtak számot a versenyzők. A 7. e-s három csapat a 18., 23. és a 25. helyen végzett.
A megyei döntőbe nyolc csapatot hívtak be a 60 csapatból, a 8. e-s fiúk bejutottak a legjobbak közé.


Csapattagok:    

Biró Tamás
Jeges János Ádám
Kiss Zsombr
Kocsis Péter Koppány
Kovács Róbert.A döntőre készülés része volt a Napló szerkesztőségében eltöltött néhány óra, ezenkívül csapatindulót és bemutatkozó plakátot kellett készíteniük a verseny előtt.
A megyei döntő április 28-án Debrecenben a Semann étteremben volt.
A több mint háromórás megmérettetésben, szóban és írásban egyaránt meg kellett mutatni tudásukat. Egyszerre párhuzamosan több feladatot is kaptak, így a csapattagoknak gyorsan kellett dönteni, hogy ki melyik területen lesz eredményesebb.
A rendkívül jó hangulatú, érdekes döntő győztese a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Gyakorló Általános Iskolája lett. A Hőgyes-diákok a kabai diákokkal megegyező pontszámmal holtversenyben a 2. helyen végeztek, de egy korábbi feladat megoldása alapján a 3. helyet kapták meg.
Az első helyezettek jutottak a háromnapos országos döntőbe.


A LADIKOS-csapatok felkészítő tanára Árváné Márton Erzsébet.