Get Adobe Flash player


Március elején a Hőgyes Endre Gimnázium 12.b osztálya tanulmányi kirándulás keretében látogatott el a budapesti Holokauszt Emlékközpontba. A múzeumban látottak és hallottak mindjájunkra nagy hatással voltak.
Teremről teremre tekintettük meg a magyarországi zsidóság helyzetének alakulását a II. világháború alatt. Majd tartottak nekünk egy Radnóti Miklós életéről szóló irodalomórát, melyen aktívan részt vettünk. A délután egy részét a WestEnd bevásárlóközpontban töltöttük, ahol kisebb-nagyobb csoportokban flangálhattunk kedvünkre. A vonatút még tartogatott osztályunknak némi izgalmat, de végül jó kedvvel tértünk haza.

Tiszai-Nagy Réka 12.b

2018. március 5-én reggelén indultunk el vonattal Budapestre, egy tanulmányi osztálykirándulásra. Elsőként a híres Holokauszt Emlékközpontba sétáltunk el, ahol a múlt szörnyűségeit idézhettük fel. Idegenvezetőnk eredeti dokumentumokkal, tárgyakkal és interaktív számítógépek segítségével mutatta be a magyar holokauszt történetét. Ezután négy csoportra bontva Radnóti Miklós életével foglalkoztunk, és feladatokat oldottunk meg ezzel kapcsolatban, hiszen Radnóti zsidó származású volt, ő is a holokauszt áldozatává vált. Az osztály sok megválaszolatlan kérdésre választ kapott a kirándulás során. A kiállítást mindannyian érdekesnek találtuk. Délután a WestEnd bevásárlóközpontban kaptunk szabad programot a vonat indulásáig. Visszafelé egy kis nehézséggel kellett szembenéznünk a vonatkésések miatt, de mindenki vidáman és élményekkel gazdagodva tért haza.

Pálfy Petra 12.b