Get Adobe Flash player


Ebben a tanévben is a Hőgyes-gála egy egész héten át tartó programsorozat jeles állomása volt, melyet a Hőgyes Endre Gimnáziumért Alapítvány és a Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatott.
Az érdeklődő diákok és pedagógusok számos érdekes előadás keretében tovább mélyíthették tudásukat a természet-, társadalom- és nyelvtudományok különböző területein. Sikerült meghívni oktatókat többek között a Debreceni Egyetemről, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemről, valamint a PET-Centrumból, de egy animáció tervező művész is ellátogatott hozzánk.

A gálát a Hőgyes Endre Gimnáziumért Alapítvány szervezte. A rendezvény elsődleges célja, hogy iskolánk előadói vénával megáldott tanulói megmutathatták, milyen tehetségesek a különböző művészeti ágakban. A szórakoztató produkciók mellett az országosan kiemelkedő versenyeredményt elért tanulók és felkészítő tanáraik díjazása is emelte az est hangulatát.

Első fellépőnk Ferenczi Ágnes 9.e osztályos tanuló volt , aki Zdenek Fibich Poem című művét játszotta el zongorán. Betanította: Papp Éva.

A szép melódia után Kölcsei Viktória 9.e osztályos diákunk egy mesével bűvölte el gyermeket és felnőttet egyaránt.

A mesehősöket egy valódi hősről szóló dal követte. Tizenegy olyan énekelni szerető lány lépett a színpadra, akik kevés szabadidejükből áldoznak arra, hogy eljárjanak a próbákra. Iskolánk énekkarának előadásában a Honeybeast nagy slágerét hallhattuk, melynek címe: A legnagyobb hős. Énekelnek: Kircsi Dorottya, Szabó Zsuzsanna, Ónadi-Kiss Kamilla, Tamássy Boglárka, Győrfi Tünde 7.e, Nagy Valéria, Szabó Viktória, Zagyva Luca 8.e, Csendes Lili és Kurucz Gréta 9.e osztályos diákok.

Első blokkunkat Feelings című saját koreográfiájával Vágó Dóra Márta 9.e osztályos diákunk zárta, aki a Veszprémben rendezett Connector elnevezésű nemzetközi táncversenyen 3 ezüstérmet szerzett szóló, trió és csoport kategóriában.

A Hőgyes-gála díjátadó ünnepségének első felvonása következett:
A Hőgyes Endre Gimnáziumért Alapítvány Kuratóriuma és az iskola vezetése emlékplakettel ismeri el az országos versenyeken kiemelkedő eredményt elérő tanulóit.

Elismerést vehetett át:

Kölcsey Viktória 9.e osztályos tanuló
•    a Savaria történelemversenyen elért országos 1. helyezéséért, felkészítő tanárai: Sárkányné Kertész Éva és Deliné Tarcsai Mária
•    az Úszó diákolimpián elért országos 2. helyezéséért, valamint
•    az Energetikai Versenyen elért országos 7. helyezéséért, felkészítő tanára: Szakács Istvánné

Kis Károly Árpád 9.e osztályos tanuló
•    a Lotz János helyesírási és szövegértési versenyen elért országos 18. helyezéséért, felkészítő tanára: Váradi Orsolya
•    az Arany Dániel matematikaversenyen az országos döntőbe jutásért, felkészítő tanára: Deli Lajos, valamint
•    az Energetikai Versenyen elért országos 7. helyezéséért, felkészítő tanára: Szakács Istvánné

Gém Viktória 9.e osztályos tanuló
•    az Arany Dániel matematikaversenyen az országos döntőbe jutásért, felkészítő tanára: Deli Lajos, valamint
•    az Energetikai Versenyen elért országos 7. helyezéséért, felkészítő tanára: Szakács Istvánné

Ferenczi Tibor, Molnár Dániel és Pál Tamás 8.e osztályos tanulók
•    a Lángész kerestetik elnevezésű versenyen elért országos 4. helyezésért, felkészítő tanáruk: Tóthné Koncsik Ágnes
Pál Tamás ezenkívül a Hungarospa kupán országos 3. helyezett lett.
Zagyva Luca 8.e, Zagyva Csenge, Sek Annamária, Sek Veronika és Kovács Márta 10. e osztályos tanulók
•    a „Tiszán innen Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Versenyen ezüst fokozatot kaptak, felkészítő tanáruk: Gönczy Csilla
Sek Veronika emellett a Lotz János helyesírási és szövegértési versenyen országos 8. helyezést ért el, felkészítő tanára: Váradi Orsolya
A díjazottaknak gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

A műsorunkat egy szép érzelmes dallal folytattuk. Csendes Lili 9.e, Harangi Judit 10.a és Szilágyi Zita 10.c osztályos diákok előadásában. Emeli Sander Read all about it című számát betanította: Czeglédi Judit, a Zichy Géza Zeneiskola magánénektanára.

Gyökeres Emese 11.b osztályos tanuló saját gondolatait adta elő arról, hogyan látja a korosztályát.

Oláh Kitti 11.e osztályos tanuló iskolánk rendezvényeinek állandó fellépője következett. Széles repertoárjából ma a We are the world című dalt hallhattuk tőle.

Második blokkunk végén iskolánk legfiatalabb diákjait láthattuk. Károly Kinga, Győrfi Tünde, Kircsi Dorottya és Tamássy Boglárka 7.e osztályos diákok a Kenguru Tánc- és Sportegyesület tagjai. Három formációt mutattak be a Drága kövek, a NoNames és a Waterfall nevű csapat táncosai. Produkciójukban közreműködtek még Misák Veronika, Misák Alexandra, Hajdú Beatrix, Karacs Kinga, Ispán Panna és Kiss Tünde. Betanította: Holecska Anita, gimnáziumunk volt tanítványa.


A Hőgyes-gála díjátadó ünnepségének második felvonása következett. Elismerésben részesültek:

Antal Laura 10. e osztályos tanuló
•    a Dr. Árokszállásy Zoltán Biológiaversenyen elért országos 17. helyezéséért, felkészítő tanára: Hüvelyes Lajosné

Tóth Dominik 7.e osztályos tanuló
•    a Varga Tamás Matematikaversenyen elért országos 18. helyezéséért, felkészítő tanára: Deli Lajos

Ferenczi Ágnes 9.e osztályos tanuló
•    az Irinyi János Kémiaversenyen elért országos 51. helyezéséért, felkészítő tanára: Károlyné Teleki Anikó

Káposztás Balázs 11.e osztályos tanuló
•    a Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjében nyújtott teljesítményéért, felkészítő tanára: Zsoldos Piroska
Kiss Péter 10.e osztályos tanuló
•    a Curie Matematikaversenyen elért országos 6. helyezéséért, felkészítő tanára: Dankó Sándor
Kis-Simonka Vince 11.b osztályos tanuló
•    az ESZK Tanulmányi Fizikaversenyen elért országos 11. helyezéséért, felkészítő tanára: Szakács Istvánné

Békési Eszter 9.e osztályos tanuló
•    a Vidékbajnokságon elért országos 1. és 2., valamint a 119. O. B. Felnőtt úszáson elért országos 9., 12., és 19. helyezéséért

Tóth Tamás 10.b osztályos tanuló
•    a Tetétlen Felnőtt Versenyen, valamint a Sakk Diákolimpián egyéniben elért országos 1. és csapatban elért országos 9. helyezéséért
•    a Régiós Kupa csapatbajnokságon és az országos Bajnokság NB. II-ben elért országos 3. helyezéséért
•    az Országos Korcsoportos Sakk Bajnokságon egyéniben elért országos 4. és 13., valamint csapatban elért országos 12. helyezéséért és
•    a Karnevál Kupán elért országos 7. helyezéséért és a legjobb ifi címért

A díjazottaknak gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

A folytatásban Pál Tamás 8.e osztályos tanuló az előzőleg Gyökeres Emese által felvetett egyik problémához csatlakozott egy norvég származású angol szerző versével, amit Varró Dániel fordított.

Ezután felcsendült egy részlet a Monte Cristo grófja című musicalből Kálmán Alexandra 11.b osztályos diák előadásában: Egy élet több halál.

Mind a tanítás, mind a tanulás során szükségünk van türelemre. Ez a tulajdonság állt a következő vers középpontjában, bár a szituáció egészen más volt. Elmondta: Lisztes Kata 9.b osztályos tanuló.

Ezt a részt Kígyós Karina és Kígyós Kíra 9.b osztályos diákok zárták. Mecano Hijo de laluna című számát énekelték.

A Hőgyes-gála díjátadó ünnepségének keretében a felkészítő tanárok díjazása következett.
A Hőgyes Endre Gimnáziumért Alapítvány Kuratóriuma és az iskola vezetése emlékplakettel ismerte el az országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért tanulók felkészítéséért a következő pedagógusok munkáját:

 • Dankó Sándor
 • Deli Lajos
 • Deliné Tarcsai Mária
 • Gönczy Csilla
 • Hüvelyes Lajosné
 • Károlyné Teleki Anikó
 • Sárkányné Kertész Éva
 • Szakács Istvánné
 • Tóthné Koncsik Ágnes
 • Váradi Orsolya
 • Zsoldos Piroska


Az est záró részében még két produkcióban gyönyörködhettünk. Először Petőfi Sándor A helység kalapácsa című komikus eposzából adtak elő részletet: Kis Károly, Györgyi Zalán 9.e, Oros Orsolya, Tóth Dorina, Kovács Márta, Kádár Kristóf, Szoboszlai Kristóf, Nagy Bálint, Zagyva Csenge, Küzmös Csenge, Bódi Ádám, Petrovics Péter 10.e, Kis-Simonka Vince és Kovács Dániel 11.b osztályos diákok, valamint Pál Dóra.
Betanította. Váradi Orsolya tanárnő

Végül maradva a népies témánál gimnáziumunk Dalos Pacsirtái jászsági népdalcsokrot adtakelő. Műsoruk: A Tiszából a Dunába, Ha felkötöm, János hídi és Nincs is annál. Énekelnek: Zagyva Luca 8.e, Kovács Márta, Sek Annamária, Sek Veronika, Zagyva Csenge 10.e osztályos tanulók.