Get Adobe Flash player

2017. május 4-én szervezték meg iskolánkban a várva várt Diákönkormányzati-napot. Az időjárás ugyan kifogott rajtunk, így a programokat az iskola épületében bonyolítanunk le, mégis nagyon jó hangulatban telt az esemény.

Az iskolaudvart eredetileg a bográcsos ételek illata lengte volna körbe, viszont csak egy-két osztály merte bevállalni, a kiszámíthatatlan időjárásban való főzést. Változatos programokkal készültük, melyeket az iskola épületeiben és tornatermeiben is meg tudtuk szervezni. A DÖK napi -Viadalt mindenki nagyon élvezte. Az osztályok csoportokba rendeződve vehettek részt humorosabbnál humorosabb versenyeken, vetélkedőkön és csapatépítő játékokon.. Mindeközben a csoport többi tagja térképes feladatokkal egybekötött logikai kincskereső versenyen mérhette össze a tudását, a tanárok bevonásával. Kvízjátékban bajnokságot rendeztünk, így biztosan kijelenthetem, hogy mindenki talált számára megfelelő programot és senki sem unatkozott.

Hagyományunkhoz híven ebben az évben is volt külföldi teaház, ahol Szerb, Orosz és Francia nemzetiségű fiatalokkal beszélgethettek iskolánk tanulói. A nap folyamán a másik tornateremben íjászkodhadtunk Szatmári Gábor tanár úrral, rendőrkutyás bemutatót láthattunk, és bepillantást nyertünk egy amerikai-foci edzésbe is. Ezek után sem volt hiány sportokból, ugyanis a Loki felnőtt női kézilabdacsapatának négy tagja közönségtalálkozót tartottak számunkra, ami azért is különleges volt, mert az egyikőjük, Varsányi Nóra, iskolánk volt tanítványa.  Természetesen a zene sem hiányozhatott az életünkből, a Kovács Tamás Band örvendeztetett bennünket koncertjével.

Továbbiakban a magunk módján elballagtattuk „bolond” végzős diákjainkat, akik szintén nagyon jól szórakoztatták a még „nem bolond” diákokat. Az eredményhirdetésen kiosztottuk a győzteseknek a DÖK-Nap BAJNOKA  pólót, a tortát és díjakat. A nap zárásaként lejátszottuk a hagyományos tanár-diák röplabdamérkőzést, amin tanáraink is visszaváltozhattak egy rövidke ideig diákokká.

A programjainkat a Hőgyes Endre Gimnáziumért Alapítvány támogatásával valósítottuk meg.

A visszajelzések alapján ismét egy sikeres DÖK-Napon vehettek részt iskolánk tanulói, ahol mindenki jól érezte magát.

Kovács Márta 10.e