Get Adobe Flash player

A Kincskereső irodalmi vetélkedőt tankerületünk 7-8. osztályos tanulói számára szervezte a Pávai Általános Iskola. A szervezők célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése.


   Az iskolánkból két csapat is indult. Egy a 7.e-ből: Kiss Brigitta, Németi Míra és én, Győrfi Tünde. A másikban az egyik osztálytársunk is részt vett, őt Kircsi Dorottyának hívják. A csapat további tagjai pedig Lajtos Patrik és Molnár Benedek (8.e) volt. Rajtunk (4-es és 5-ös csapaton) kívül még voltak hatan.
Felkészítő tanáraink voltak: Árváné Márton Erzsébet és Nagyné Kovács Angéla.

A feladott könyv Gimesi Dóra, Jeli Viktória és Tasnádi István írói triójának Időfutárja volt. Történetesen a sorozat 1. része A körző titka című. A könyv arról szól, hogy egy kamaszlány a családjával Szegedről felköltözik Budapestre. Amikor megérkeznek, éppen lomtalanítás van, ekkor találkozik Sándorral, az öreg guberálóval, akinek a régiségkereskedése-Mozsár utca 6. alatt-lesz a központjuk. Hanna-az előbbi főszereplő lány-ezt egyből el is mondja Zsófinak, a legjobb barátnőjének, aki Szegeden maradt és tolókocsiban van.(Még lesz szerepe a történetben neki is.) A következő napokban új iskolába megy, a Sigray Jakab középiskolába. Ott megismerkedik a következő ellenségével Dr. Bujdosóné Dr. Bakonyi Edittel,-Búné, dementor stb., van egy pár gúnyneve-de egyik legfőbb szövetségesével is, aki a padtársa, vagyis Tibivel.-Plusz a többi osztálytársával, de ez már mellékes.-Egy kis idő múlva az eleinte "pfú de nagyon helyes srác"(vagyis Andris) kideríti, hogy valaki nézi Hanna gépét, de persze ő nem tud semmiről. És ez még csak nagyon az eleje volt. (Kisebb könyvajánló. :D )


Na szóval, feladatok. Volt olyan, hogy kukák tartalmából kellett kitalálni, kié lehet-lomtalanítás, a könyv elejéről.-Totóztunk, keresztrejtvényeztünk, visszaemlékeztünk a borítóra, válaszoltunk villámkérdésekre és még ehhez hasonló feladatok voltak.

Az eredményhirdetéskor borzalmasan izgultunk.
8. hely: Nem mi.
7-4. hely: Nem mi.
Egyre erősebben fogtuk egymás kezét.
3. hely: Nem mi.
Még sokkal erősebben, és szinte egy emberként imádkoztunk, hogy ne a mi nevünket mondják. A verseny, az verseny. És nyerni akartunk.
2. hely: Éééééés, dobpergés, Dóra-igen az írónő-nem a mi nevünket mondta.
-Viiiiii-sikítottunk egyszerre. Hm... Most így belegondolva, úgy nézhettünk ki, mint a retardált fókák. Nem baj. NYERTÜÜÜNK !!!

Mint az előbb említettem az írónő, Gimesi Dóra is jelen volt a versenyen, ő olvasta fel a neveket, ő volt a zsűri elnöke, és ugyanúgy izgult, mint mi.A verseny után író-olvasó találkozó volt, ahol arról is beszélt, hogy dramaturg egy színházban, és az Időfutáron kívül más könyvei is vannak. Igaz, azok inkább mesekönyvek. (Pl.:Csomótündér)
Így a végére: az írónő nagyon kedves, fiatal (33 éves), a könyv nagyon jó, és még ha akarnék, sem tudnék rosszat írni róla.

Győrfi Tünde 7.e