49 túrázó vett részt iskolánk képviseletében az idén 26. alkalommal megrendezett No megállj csak! Less Nándor emléktúrán október 5-én szombaton. A Hőgyes Endre Gimnázium csapatában diákok, tanárok és családtagok is voltak, akik a Geotóp napi 12,28 km-es távot szintidő alatt, közel 5 óra 15 perc alatt teljesítették a Bükki Nemzeti Parkban.

A gyalogtúra rajtja és célvonala Cserépfaluban a Hór-völgye Általános Iskola udvarán volt, útvonala több látványosságot is érintett, mint például a Millenium-kilátó, Kőpor-lyuk, Ördögtorony és Subalyuk.

A terepviszonyokat nagyban megnehezítette az, hogy a túrát megelőző napokban sok eső esett. A diákokat azonban ez sem tántorította el, a dagonyázós útszakaszokon is jó kedvvel haladtak az ellenőrző pontok között.

A nap végére ugyan mindenki elfáradt, de jóleső érzés volt, hogy a friss levegőn töltöttük a szombati napunkat aktív mozgás közben az őszi erdőben. A buszon hazafele már a jövő évi túrát kezdtük el tervezni: két túracsapat indítását szeretnénk, egy 20km-es teljesítőcsapatot és ismét egy 12 km-es gyalogtúrás csapatot. Reméljük az időjárás is kegyesebb lesz majd hozzánk, de most sem panaszkodhatunk, esőmentes napunk volt és délutánra már ragyogó napsütésben volt részünk.