Idén is megrendezésre került a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában az Euroexam Vizsgaközpont által a komplex nyelvi verseny angol nyelvből. A tanulók két korcsoportban indulhattak, 14 év alatt a B1 Junior feladatsor megoldásával, míg 14 év felett már a B2-es szinten. Az első fordulót iskolánkban 17 tanuló írta meg január 24-én.

Iskolánkból mindkét kategóriában jutottak tovább a második, szóbeli fordulóra. A Junior kategóriában Balázs Réka 2., Elek Viktória 4., Treiber Sebastian Maximilián pedig a 7. helyezést szerezte meg az írásbeli fordulóban közel hibátlan feladatmegoldásaikkal. A B2-es mezőnyből Bertil Gréta Anna jutott tovább 6.-ként, de iskolánk indulói a 123 versenyzőt számláló mezőnyben mind szép eredményeket értek el. Felkészítő tanáraik Nagyné Kovács Angéla és Varga Gyöngyi.

A szóbeli fordulóra február 14-én került sor a Dóczy Gimnázium Dísztermében, ahová a felkészítő tanárok kísérték el a tanulókat. A szoros verseny végül is iskolánk hírnevét öregbítette tovább és Balázs Réka II., míg Treiber Sebastian Maximilián tanulónk III. helyezést ért el. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!