Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 6 diák Hajdúszoboszlón a Hőgyes Endre Gimnáziumban, akik elhatározták, hogy az országos Dürer döntőre   Miskolcra 2024. február 9-11. eljutnak.

A cél érdekében küzdöttek. A II. fordulón az Észak-Alföldi régióban a C (9.-10.o) és D (11.-12.o) kategóriában is I. helyezést értek el. Így minden feltételt teljesítettek ahhoz, hogy sok-sok dürer dollárt szerezhessenek logikai, játékos feladatokkal a kifejtős és váltós feladatok mellett 3 nap alatt az országos döntőn. Sikerült is „Csabát” -a csikóhalat és „Pannát” -a medúzát kifogniuk. Csabát és Pannát szombat este tudták csak kivinni a friss, hegyi levegőre az Avasi kilátóra. Fizikailag és mentálisan is mind elfáradtak a 3 nap alatt, de remekül érezték magukat. Vasárnap az eredményhirdetésen „Csaba” és „Panna” is izgatottan várta az eredményeket. Végül nagyon elégedettek lettek, mert mind a két csapat top10-be jutott. Csaba és Panna vonatozás után elfoglalják méltó helyüket a vitrinben Kartal-Zorka unikornis mellett. (a tavalyi döntősök fogása)

XVII. Országos Dürer Matematikaversenyen az alábbi előkelő helyezések születtek:

C kat. VII. helyezést Jelenszky Fanni, Kordás Anna és Lefter Sebestyén 9.e osztályos tanulók csapata érte el.

D kat. VI. helyezést Juhász Ferenc, Károly Kincső 12.e és Lefter Miklós 11.e osztályos tanulók csapata kapta. Felkészítő tanáruk: Dr. Bajza Istvánné

Márpedig ebből a meséből minden szó igaz, ha nem hiszed, járj utána a www.durerinfo.hu.

(a mesét a versenyzők írták)