Február 8-án Debrecenben került sor az Úszó Diákolimpia Hajdú-Bihar vármegyei döntőjére, melynek a Zákány utcai Sportuszoda adott otthont.

A versenyen azok a diákok vehettek részt, akik a körzeti megmérettetéseken kivívták az indulási jogot. A verseny célja a – a bajnoki címek eldöntésén kívül – az országos döntőre való továbbjutás volt. Ennek a célnak az elérését idén az is nehezítette, hogy az amatőr versenyen lehetőséget kaptak rajthoz állni mindazok, akik az úszáson kívül bármely „vizes” sportágban (vízilabdázás, búvárúszás, triatlon stb.) versenyigazolással rendelkeznek.

A nehezítő körülmények ellenére eredményes napot zártunk, hiszen az V-VI. korcsoportos lányok hátúszó mezőnyében Szatmári Hédi (9.e) harmadik helyezést ért el. Legnagyobb reményeket a 4×50 m-es gyorsváltókhoz fűztünk, akikben nem is csalódtunk! A középiskolás fiúk mezőnyében a Kanizsay Csongor (10.d), Márton Kornél (12.a), Oláh Máté (12.d), Szűcs Marcell (12.d) összeállítású csapat ezüstérmet szerzett a  Bethlen csapata mögött. A Szatmári Hédi (9.e), Nagy Jázmin Izabella (9.e), Miklós Anikó (10.a), Hegedűs Luca (9.d) összeállítású fiatal lánycsapat a szintén vízilabdázókat is a soraiban tudó Irinyi négyesét maga mögé utasítva bajnoki címet szerzett, ezzel továbbjutott a március végén Egerben megrendezendő országos döntőbe!

Gratulálunk!