Az elmúlt évekhez hasonlóan iskolánk belépő tanulói (a hetedikesek és kilencedikesek) számára már augusztus utolsó napjaiban megkezdődött az iskolai rendezvények sora, mivel idén is megrendezésre került a Verébtábor.

A tábor célja – a hagyományoknak megfelelően – az iskola, az osztályfőnökök és az új osztálytársak megismerése, az osztályközösség formálása és természetesen az, hogy mindenki jól érezze magát.

Ennek érdekében a tábor első napján az iskola területén bonyolítottuk a programokat, melyben szerepet kaptak különféle ügyességi, gyakorlati és elméleti feladatok, sőt még a tankönyveket is átvehették tanulóink. A lebonyolításban nagy segítségünkre voltak a Diákönkormányzat tagjai és a felsőbb éves diákok is. Az ebédre elfogyasztott pizza után osztályonként közösségépítő játékokkal folytattuk a napot. A vetélkedő győztese a 9.c osztály lett, amely jutalmul egy tortát kapott, de nem távoztak üres kézzel a többiek sem.

A tábor második napján került sor a kirándulásra, melynek népszerűségét jelzi, hogy három buszt is meg tudtunk tölteni. Utunk idén is a Mátrába vezetett, ahol először a kisnánai vár történetével ismerkedtünk meg, majd folytattuk a siroki vár meghódításával.

Kicsit fáradtan, de rengeteg élménnyel tértünk haza.