1. június 7-én került sor Dr. Rákosi György a Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Angol – Amerikai Intézet, Angol Nyelvészeti Tanszék, habilitált egyemeti docensének A nyelvi tudás természetéről című előadására.

AZ előadó a Hőgyes Endre Gimnázium volt tanítványa, így különösen érdekes volt, hogy milyen módon vezetett az útja a tudományos pályához.

Az előadás előtt egy kellemes hangulatú és tartalmas interjút készítettünk az előadóval. Tanár úr bevezetett minket a nyelvészet világába és segített bennünket abban, hogy megértsük mikkel is kell szembenéznie egy nyelvész kutatónak munkája során. Megtudtuk, hogy kellő kitartással, szorgalommal minden elérhető és egy kutatói pályának nagyon sok érdekes része van, nagy élmény egy-egy témában elmerülni és új ismeretekkel gazdagodni.

Előadása interaktív elemekben gazdag volt, a közönséget bevonva alakította ki prezentációját. A végén érintettük a mesterséges intelligencia pozitív és negatív hatásait is, amely feltette a pontot az i-re.

Mindenki nagyon élvezte az előadást és sokat tanulhatott belőle. Számomra ez volt az egyik legizgalmasabb előadás és interjúkészítés. Köszönjük Dr. Rákosi Györgynek, hogy elfogadta meghívásunkat.

Az előadás a Középiskolai MTA Alumni Program keretében zajlott. Köszönjük tanár úrnak a rendkívül érdekes előadását és, hogy felfogadta a meghívásunkat!

Írta: Harsányi Zénó Máté