A Lázár Ervin program keretében abban a szerencsében volt részünk, hogy május 4.-én elutazhattunk Budapestre és megnézhettük A Sztyeppe illata c. előadást a fővárosi nagycirkuszban, illetve az állandó kiállítást a Szépművészeti Múzeumban.

A kora reggeli indulás nem okozott gondot és mindenki időben megérkezett a vasútállomásra. A vonaton töltött időt beszélgetéssel, kártyázással és zenehallgatással ütöttük el és gyorsan elrepült az idő. Budapesten gyalogszerrel közelítettük meg hazánk egyetlen kőcirkuszát és 15 perces várakozás után el is foglalhattuk a helyünket a porond közelében. Az előadás nagyon sok fellépőt vonultatott fel mind hazaiakat és külföldieket. Artisták, légtornászok, kötéltáncosok, zsonglőrök, testépítők és akrobaták kápráztattak el bennünket emberfeletti erejükkel, hajlékonyságukkal, merészségükkel és látványos ruházatukkal. A lovas szám és a cirkusznövendékek produkciója tette fel a koronát az előadásra és az élő zene csak még élvezetesebbé tette az ott töltött 2 órát.

A cirkuszi program után elsétáltunk a Szépművészeti Múzeumba, ahol az állandó kiállítást tekinthettük meg. A legtöbb időt az ókori egyiptomi, görög és római kultúrákat bemutató termekben töltöttünk, de az európai művészetet bemutató kiállításba is bepillantást nyerhettünk és megcsodálhattunk különböző festményeket, mellszobrokat és műtárgyakat.

A programok után a Nyugati pályaudvar felé vettük az irányt és megcsodálhattuk az Andrássy út gyönyörű épületeit és kertjeit. A nap végén még maradt annyi időnk, hogy a MacDonald’sben együnk néhány falatot. Jóllakottan és élményekkel telve szálltunk fel a vonatra és beszélgetve, jó hangulatban érkeztünk haza este Hajdúszoboszlóra. Összegzésképpen egy remek, vidám napot tölthettünk együtt és reméljük, hogy lesz még részünk hasonló programokban.

8.e osztály