A Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ az idei tanévben is meghirdette az „Around the World in English” nevű vármegyei angol versenyt a brit kultúra iránt érdeklődő tanulók számára.

 A verseny két fordulóból állt. Az iskolai forduló, melyre a megyéből 226 tanuló jelentkezett, egy komplex feladatsort tartalmazott, sokféle izgalmas információval. Szó volt a brit zászlóról, a brit történelemről dióhéjban, skót hírességekről, Észak-Írországról, walesi érdekességekről, Angliáról és még Shakespeare legismertebb műveiből is olvashattak és értelmezhettek idézeteket a versenyzők. A feladatlap kitöltése hosszas kutatómunkát igényelt, a tanulók ezeket a feladatokat otthon, saját tempójukban oldották meg. A második fordulóba a megye első 20 legeredményesebb tanulója jutott be, iskolánkból Mohácsi Lili (9. a, tanára: Gyengéné Szilágyi Katalin) és Rábai Emma (10.e, tanáraik: Jenei Kitti, Varga Gyöngyi).

A második fordulóra február 20-án került sor, a helyszín a Tóth Árpád Gimnázium volt. Az előző év feladatlapjához képest – amely készségeket mért -, az idei feladatok valóban a diákok civilizációs ismereteit tesztelték. Nagy örömünkre, iskolánk egyik versenyzője, Rábai Emma (10.e) dobogós lett, harmadik helyezést ért el. Oklevelét és díját a tanév végén veheti majd át.

Mindkét tanuló eredményéhez szeretettel gratulálunk!