Március 9-én került megrendezésre a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében a Himnusz és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett megyei szavalóverseny.

Mint a magyar irodalom rajongója, fontosnak tartom e nemes évfordulóra való megemlékezést, úgy gondoltam hát, hogy képviselni szeretném a Hőgyes Endre Gimnáziumot, így beneveztem. Mivel én is nádudvari lakos vagyok, külön örömet jelentett számomra, hogy ismerős arcokkal találkoztam, versenyeztem, de más településről (például Debrecenből, Püspökladányból) is szép számmal jelentkeztek.

Egy kellemes hangulatú verseny volt, ahol nem érződött semmiféle rivalizálás, mindenki a versek szeretete, a magyar kultúra ápolása miatt volt ott. Azt gondolom, hogy ezen értékek birtoklása miatt mindnyájan nyertesek voltunk.  Szívesen hallgattam a többi versenyző előadásában a Petőfi tollából íródott, a magyar irodalom történetében kiemelkedő és meghatározó verseket, több, számomra új művel ismerkedhettem meg.

Az Egy estém otthon című általam választott vers hozta meg számomra az első helyet. Persze már ez is nagyon boldoggá tett, de a díjhoz ajándékba kapott könyv koronázta meg számomra a sikert. Nyáry Krisztián Így szerettek ők kötet harmadik részét kaptam meg. A kiadvány a magyar irodalomtörténet fontos személyeinek szerelmi életét mutatja be egy objektív, hétköznapi, de mégis zseniális narrációval.

Felkészítő tanárom Árváné Márton Erzsébet tanárnő volt.

Mindent egybevetve nagyon jól éreztem magam, remélem, hogy lesz még lehetőségem egy ilyen színvonalas szavalóversenyen részt venni.

Pinczés Brigitta 10.e