A megyei elődöntő sikeres megvívása után március elején újabb megmérettetés várt az amatőr lány röplabdás csapatunkra.

A diákolimpia döntőjének helyszíne ezúttal a debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornacsarnoka volt. A versenyen a két vidéki továbbjutó mellett a debreceni városi bajnokság első két csapata volt hivatott indulni.

A tartalékos csapatunk a döntőbe kerülésért a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumával vívott szoros mérkőzést, melyet sajnos elveszítettünk. Ennek következtében a továbbiakban a bronzéremért játszhattunk a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium csapata ellen.

Szerencsére a nagyobb rutin a mi oldalunkon állt, így a Kissné Dobrossy Emőke edzette csapatunk 3-1-re diadalmaskodott, és felállhatott a dobogó harmadik fokára. A versenyt – nagy fölénnyel – a hazai pálya előnyét élvező Svetits nyerte, így ők indulhatnak az országos döntőben, melynek helyszíne ugyancsak Debrecenben lesz!

 

Eredményeink:

 

Hőgyes – Debreceni Református Kollégium 1 – 3

Hőgyes – Bocskai István Gimnázium 3 – 1

 

A csapat tagjai: Császi Henrietta (9.b), Szarvas Adrienn (9.e), Tóth Szilvia és Kunkli Vivien (10.a), Bíró Zsófia és Oláh Dóra (10.d) valamint Oláh Vivien és Szűcs Nikolett (12.d).

A csapatunknak gratulálunk, a Svetitsnek pedig sok sikert kívánunk a döntőben!