2023.02.28.kedden és 2023.03.01. szerdán délután került megrendezésre hagyomány szerint a Hőgyes-vetélkedő. Az első napon a 7.-10. évfolyamosok, a második napon a felsőbb évesek mérettették meg magukat.

A szervezésben az egész tantestület kivette a részét. Az osztályfőnökök koordinálták az előzetes feladat elkészítését. Petőfi Sándor Szeget szeggel című versét kellett megformálni, előadni. A diákok kreativitása, fantáziája, egyéni elképzelései más –más módon közelítette meg a témát. Fantasztikus kis „pályaművek” születtek, melyeket a szakmai zsűri Dr. Bajza Istvánné, Borbás László és Oláh Sándor értékelt.

A továbbiakban a verseny 10 állomásán szerezhettek az osztályok 5 fős csapatai pontokat, melyek előzetes felkészülést igényeltek a szervezők által közzétett tájékoztató anyagok alapján.

A feladatok között szerepelt többek között:

Teszt kitöltése Hőgyes Endre életéről, Hajdúszoboszlóról készült régi képek felismerése, versfelismerés zenei feldolgozás alapján, kémiai kisérletek- Hőgyes életéhez kapcsolódva, „szóbeszéd” játék- a Himnusz keletkezéséről, sudoku, puzzle- az iskoláról, nyelvi feladat- ahol filmeket kellett felismerni, GPS koordináták alapján földrajzi feladat, rajzos aktivity feladat.

A feladatok összeállításában a nem osztályfőnök kollegák vettek részt. Különböző ötleteik alapján alakult ki a 10 állomás változatos, érdekes feladatsora.

Károlyné Teleki Anikó, Lajtosné Buzási Márta, Szalay Melinda, Balog Erzsébet, Varga Gyöngyi, Deme Katalin, Szatmári Gábor, Füleki Papp Olívia, Balla Éva, vettek részt az összeállításban. Illetve az állomásokon pedig, Vona Nándor, Árváné Márton Erzsébet, Józsa-Kóródi Renáta, Dávidné Gál Csilla segítették még a szervezők munkáját. Valamint Nagy Ilona a javításban, Erdei Gyöngyi és Zagyva Tamásné a feladatok összeállításában segített.

A verseny lebonyolítását Sárkányné Kertész Éva vállalta magára, így Nemes József adminisztrátori munkájával és a zsűri hatékony, gyors értékelésével egy izgalmas, élményekkel teli délutánt szerveztünk a „Hőgyeses” diákok számára.

Faragóné Kiss Ágnes szervező

A végeredmény:

Az osztályok videói: