December 7-én, néhány éves hagyományunkhoz hűen, iskolánk 30 tanulójának az idei tanévben is sikerült meglátogatni az Uránia Nemzeti Filmszínházat, amelyben Charles Dickens Twist Olivér című előadását tekintettük meg angol nyelvű színészek előadásában az American Drama Group jóvoltából. Azt gondolom, hogy egy életre szóló élményt szereztünk Varga Gyöngyi és Horog Anita tanárnő kíséretében.

A darab kivitelezése nem volt mindennapi: két színész és három színésznő játszotta az összes szerepet, így a főszereplőnk, az árvaházban nevelkedő Olivér szerepét egy hölgy töltötte be. A musical dalok kivitelezése is különleges volt; zenei kíséret nélkül, acapellában szólaltak meg. Néhány meghökkentő – a kor képmutatását gúnyoló – megoldást is láthattunk a darabban, a díszletek pedig megdolgoztatták a képzelőerőnket. Elégedettséggel töltött el minket, hogy értettük a párbeszédeket, monológokat, dalokat.

A színház után egy másfél órás szabadfoglalkozás következett, minden kirándulás fénypontja – ehhez méltóan is töltöttük el. Sok választási lehetőségünk volt: sétáltunk, pizzáztunk, majd többen villamosra szálltunk megnézni a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. Csavargás után 1.4 km-t tettünk meg lábbusszal a Magyar Nemzeti Múzeumig (mire hazaértünk kb. 26 000 lépést számolt a lépésszámláló). Itt megtekintettük a múzeum állandó kiállítását, majd 16 óra magasságában elindultunk a vonatunkhoz.

Mindenki nagyon jól érezte magát, reméljük, hogy lesz még lehetőségünk részt venni ilyen szórakoztató és hasznos programokon!

Pinczés Brigitta 10.e