Október 18-án az V-VI. korcsoportos fiú futsal-csapatunk Hajdúböszörményben szerepelt a Hajdú-Bihar Megyei diákolimpia elődöntőjében.

A résztvevő 4 csapat körmérkőzéses formában mérkőzött meg egymással. Fiaink kezdésként a tavalyi megyei bajnokkal, az igen jelentős erőt képviselő berettyóújfalui Arany János Gimnázium és Technikum focistáival kerültek szembe. Az ellenfél szakmai vezetője az a Szitkó Róbert volt, aki a megyei futsal-élet egyik legjelentősebb alakja. A nagyon színvonalas mérkőzésen a szoboszlói fiúk nagyon taktikus játékkal 3-1-re legyőzték az esélyesebb ellenfelüket.

A győzelemnek köszönhetően a második mérkőzés már a továbbjutásról volt hivatott dönteni. A fiúk ezt az akadályt is sikerrel vették, és a házigazda hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium csapatát 2-0-ra verték. Ez azt jelentette, hogy a harmadik mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott csapatunk a megyei döntőbe.

Az utolsó meccs ennek jegyében telt el, melynek során a srácok felszabadult játékkal gálamérkőzést rendeztek (Hőgyes – Hajdúsámson 7-0). A három győzelem birtokában – az elmúlt évek egyik legjobb eredményét produkálva – első helyen jutottunk tovább.

Következő megmérettetés péntek délután a megyei döntőben vár ránk, ahol már a debreceni iskolák is bekapcsolódnak a küzdelmekbe.

Hajrá Hőgyes!

A csapat tagjai:

Domonkos Dávid 12.B
Domonkos Szabolcs 12.B
Drobina Martin 12.D
Pinczés Krisztián 12.B
Gomes S. Roberto 11.B
Jákób Máté 12.D
Nagy Milán 11.B
Szilágyi Krisztián 11.D