Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a tanév első rendezvénye az iskolánk legújabb tanulói számára szervezett Verébtábor volt. Idén is két nap alatt, napközis rendszerben bonyolítottuk le, melynek első napján az iskola területén zajlottak a programok.

Kezdésként Jámbor Tamás igazgatóhelyettes úr köszöntötte a leendő 7. és 9. osztályos tanulókat, akik közül több, mint százan döntöttek úgy, hogy a nyári szünidő végén két napot az iskola és a leendő osztálytársak megismerésének szentelik. Erre lehetőség is nyílt, hiszen a reggeli köszöntő után osztálykeretben folyt tovább a munka: a bemutatkozások, szituációs játékok, beszélgetések mellett lehetőség nyílt az iskola bemutatására, amely során még a tankönyveket is megkapták diákjaink.

Az ebédre kapott pizza elfogyasztása után a Sportházban ügyességi versennyel folytatódott a program, melynek végén a 9.b osztály jelen lévő tagjai vehették át a győztesnek járó csokoládékat.

A tábor második napja idén is a kirándulásé volt, melynek során az Északi-középhegység felé vettük az irányt. Elsőként a kissé elfeledett kisnánai várat látogattuk meg, melynek tornyából Pazar kilátás nyílt a környékre. A rendezvényteremben levetített 3D-s film élethűen mutatta be a vár – XI. századtól íródott – történetét. Kisnánáról Sirokra vezetett az utunk, ahol az elfogyasztott ebéd mellett megnéztük a részben helyreállított várat, sőt a bátrabbak még az Apáca- és Barát-sziklákhoz valamint a Törökasztalra is felmászhattak. Az ilyenkor szinte kötelező csoportképek elkészítése után a hazafelé út sem telt tétlenül, hiszen a gyerekeknek – online formában – egy feladatlapot kellett kitölteni a nap során felkeresett helyszínekről.

Összességében két tartalmas napot zártunk, melynek során lehetőség nyílt egymás jobb megismerésére, az osztályközösségek kialakítására.