Május utolsó hete igencsak sűrű sportprogramot ígért. Egyszerre két sportág (úszás és akrobatikus rock and roll) diákolimpiai országos döntőiben is érdekeltek voltak tanulóink és gyermeknap alkalmából ők ajándékoztak meg bennünket szép sikerekkel.

Meg kell említeni, hogy eredetileg lett volna harmadik sportág is (atlétikai többpróba), amelyen Sallai Bálint (8.e) sérülése miatt sajnos nem tudott részt venni.

Pénteken és szombaton Budapesten, a Tüske Uszodában rendezték az igazolt úszók diákolimpiai döntőjét, amely a közel 300 nevező általános és középiskola többszáz versenyzőjének a szokásostól több versenyszámban adott lehetőséget a bizonyításra. Így kerülhetett sor az V-VI. korcsoportos lányok 4×50 m-es vegyes váltójára, amelyben a Suba Zsófia (12.e), Jákób Ramóna (12.d) Szatmári Lili (11.e), Hosszú Fruzsina (10.e) összetételű csapat szenzációs úszással, a Testnevelési Egyetem Gyakorló Gimnáziumának négyesétől mindössze 0,8 másodperccel elmaradva ezüstérmet szerzett. A lányok évek óta az Árpád SE igazolt úszói, s ketten is az érettségi vizsgák közepette vállalták a versenyen való részvételt.

Egyéniben is több szép eredmény született. A lányok közül Hosszú Fruzsina pillangón jeleskedett: az 50 m-es versenyszámban 9. helyezést ért el, míg 100 m-en 4. lett.

A fiúk mezőnyében a szintén Árpád SE-ben úszó egyéni versenyzőink indultak, és mindketten kiemelkedő eredményt értek el. A IV. korcsoportos mellúszók között Tóth Marcell (9.d) 50 m-en 4. helyezést ért el, míg a 200 m-es versenyszámban ezüstérmet vehetett át. Ugyanebben az úszásnemben az egy korosztállyal idősebbek között Nagy Ádám (10.b) szerepelt nagyon sikeresen. Az 50 m-es és 100 m-es versenyszámban is a dobogó 2. fokára állhatott fel. Gratulálunk a sikeres diákoknak és egyesületi edzőjüknek, Ludmány Ritának!

Az úszóversennyel egy időben a fővároshoz közeli Dunakeszi adott otthont a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar TáncSport Szakszövetség által közösen megrendezett Akrobatikus Rock’n Roll Diákolimpia Országos Döntőjének. Ilyen rendezvényen először vett részt iskolánk csapata, s rögtön magasra is tette a mércét. A Buka-Holecska Anita által felkészített lányok (Bakó Bianka, Farkas Fanni, Károly Kincső /mindnyájan 10.e/ valamint a végzős tanulóink közül Kiss Tünde /12.d/, Károly Kinga, Kircsi Dorottya és Tamássy Boglárka /valamennyien 12.e/) diákolimpiai bajnoki címet szerzett! Gratulálunk és további sikereket kívánunk a versenyzőknek és edzőjüknek!