Diákönkormányzatunk szervezésében április 28-án délelőtt valósítottuk meg a hagyományokhoz híven Diákönkormányzati napunkat, ahol nem a tanulásé volt a főszerep. Igyekeztünk minél színesebb és sokféle lehetőséget biztosítani a diákság számára a nap folyamán, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább ideális programot.

Az időjárás nem kedvezett sajnos az osztályok főzésének, de akadtak olyan osztályok is, akik vállalták ennek ellenére is a kockázatot és nagyon ízletes ételeket készítettek el. A röplabda, kosár és foci bajnokságaink mellett lehetőség volt a pincéből szabadulószoba keretein belül kiszabadulni vagy társasjátékokkal játszani, de aki akart, akár egy traktort is megpróbálhatott elhúzni. A bajnokságok végeztével kezdetét vehette iskolánk saját zenekarának koncertje a Sportházban az időjárás bizonytalansága miatt.

Ezután az iskolaközösség előtt a végzősök bolondballagása következett, ahol a fogadalomtételük után elbúcsúztak az iskolaközösségétől egy közös énekléssel viccesebbnél viccesebb jelmezekben.

Végül következett a nyerő-évfolyam játékunk, ahol az évfolyamcsapatok tagjai mérhették össze ügyességüket, valamint tanáraink közreműködésével megtudhattunk róluk olyan érdekességeket, amelyeket nem tudhattunk róluk ideáig.

A nap végén összesítettük az eredményeket, majd gazdára találtak a vándorkupák, amelyet a legjobb csapatok érdemelhettek ki maguknak a játékok során és átadtuk a legnyerőbb évfolyamnak a tortajutalmukat.

Elmondható, hogy egy nagyon programdús és mindenki számára élményekben gazdag napot tudtunk kínálni. Köszönet illeti Tanárainkat, akik nélkül nem jöhetett volna létre a nap!

Almási Sándor
DÖK-elnök