Iskolánk két tanulójának, Bertli Réka és Budai Csenge 9.e osztályos tanulóknak alkalma nyílt képviselnie iskolánkat a Tatai Országos Diáktalálkozón.

Négy napig tartott a találkozó, ahol különböző programokat próbálhattunk ki. Miután a csapat nagy része megérkezett körbe vittek minket dottóval a városon, hogy mi is jobban megismerhessük a helyi nevezetességeket. Ezek után leginkább különböző feladatokat csináltunk, egymás megismerése érdekében. Másnap reggel egy sportvetélkedőn, a Hexatlonon vehettünk részt, melyet katonák állítottak össze nekünk. Itt az egyik legizgalmasabb feladat talán az volt, mikor hatalmas tankok alatt kellett átmásznunk. Ezek után belevágtunk a találkozó lényegébe. Csoportokra bontottak bennünket, azzal a feladattal, hogy tervezzünk meg egy projektet. Ez rengeteg időt felölelt, rengeteg munka volt minden projektben. Magától az ötlettől egészen a költségvetésig mindent meg kellett terveznünk. Minden csoport kapott egy felnőtt segítőt is maguk mellé, akik tapasztalataikkal nagy segítségünkre voltak. A projekteket másnap egy zsűri előtt kellett előadnunk. Minden projekt más volt és mindben nagy lehetőség rejlik, így helyezést sem hirdettek. Utolsó napon, indulás előtt még néhány búcsúfeladaton vehettünk részt, majd búcsút véve egymástól hazaindultunk.

Szerintünk nagyon eseménydús és hasznos négy napot tölthettünk el Tata városában, és sok-sok új tapasztalattal térhettünk haza.