Ebben a tanévben negyedszer került megrendezésre a Dunaújvárosi Egyetem és a Klebelsberg Központ szervezésében a Matech verseny, amelyen a 11. évfolyamos csapatunk nagyon sikeresen szerepelt. A résztvevőknek nagyon tetszett a verseny koncepciója, mert ez egy olyan csapatverseny, amely a matematikai tudás mellett a kreativitást, a digitális eszközhasználatot, a problémamegoldó gondolkodást és a kooperációt helyezi a középpontba. A sikeres szerepléshez a matematikai, logikai úton megoldható feladatok megoldásához mobiltelefont, számítógépet is lehetett használni. A három fordulós versenyben az egyes fordulókhoz előzetes, kreatív feladatokat is meg kellett oldani, videókat készíteni, a döntőben többek között egy-egy ilyen feladatot (egy választott sportág matematikai hátterének minél kreatívabb bemutatása) prezentáltak a diákok.

Az országos döntőbe összesen 12 csapat jutott be, a budapesti helyszínen jó hangulatú, nagyon izgalmas vetélkedés szemtanúi lehettek a nézők. A verseny végig szoros volt, így minden csapat esélyesként várta a zsűri döntését. Iskolánk csapata a speciális matematika tagozatosok kategóriájában (!) az előkelő 4. helyezést érte el.

A MACSKARIRÁDO nevű csapat tagjai: Makrai Csaba 11.e, Karika Imre 11.a és Rácz Donát 11.e osztályos tanulók. A fiúknak gratulálunk, további hasonló szép sikereket kívánunk!