A Kós Károly Művészeti Szakgimnázium rendezésében vehettünk részt egy megyei rajzverseny második fordulóján 2022 04.01.-én. A verseny első fordulója után iskolánkból Bertli Réka, Buriusz Gréta és Szemán Gabriella jutott tovább. Szemán Gabriella sajnos nem tudott részt venni a második megmérettetésen elfoglaltsága miatt.

A versenyzőket az iskola igazgatója, és az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ képviselője köszöntötte. A nyitó ünnepség után a diákokat a verseny helyszínére kísérték, ahol a termekben berendezett csendéletek voltak előkészítve. Ismertették a feladatot, amely egy szabadon választott csendélet rajzolása volt.

A rajz elkészítésére két óra állt rendelkezésünkre, amelyet igyekeztünk minél jobban kihasználni és a legjobb perspektívából ábrázolni a kompozíciót. Bármilyen technikát alkalmazhattunk, és a saját stílusunk szerint készíthettük el. Sokan dolgoztak szénceruzával, színes ceruzával és vízfestékkel.

A két óra elteltével a munkák befejezése után lehetőségünk nyílt megtekinteni az iskola arborétumát, amely az oázis hangulatát keltette bennünk.

Az elkészült pályamunkákat szakmai zsűri értékelte, majd ezt követően került sor az eredményhirdetésre. Réka a második helyezést, Gréta pedig hatodik helyezést ért el. Nagy élményt jelentett mindkettőnk számára a versenyen való részvétel.

Bertli Réka
Buriusz Gréta