Szeptember 30-án zárult iskolánkban a 2 évesre húzódó Erasmus pályázatunk, aminek része a disszemináció. Ennek eleget téve került sor a záró rendezvényünkre szeptember 27-én. A meghívottak közt a résztvevő diákok mellett érdeklődő barátok, osztálytársak, kollégák, alsóbb évesek (8. és 9-edikes tanulók) hallgatták az élménybeszámolókat. A diákok elmesélték, hogyan készültek egy-egy feladatra, milyen tapasztalattal gazdagodva vettek részt a kirándulásokon, üzemlátogatáson.

Mindenki elmondta, hogy milyen területen sikerült fejlődnie a nemzetközi pályázatnak köszönhetően. Angol nyelvi készségük fejlődött, mivel ez volt a közös munkanyelv. Angolul készítettük, és fogadtuk a feladatlapokat, videókat, és tartottuk a virtuális találkozókat, városlátogatásokat.

Informatikai kihívásoknak is próbáltunk megfelelni, videót vágtunk, feliratot szerkesztettünk, honlapot készítettünk.

De mindenekelőtt a közös munka során együttműködve, közös felelősséget vállalva dolgoztunk. Sok ismeretet szereztek a tanulók a szlovén és lengyel partnerek történelmi, kulturális, természeti értékeiről.

A résztvevő tanárok a virtuálisan megvalósított „jó gyakorlatok cseréjéről” számoltak be.

És bár mindenki szomorúan élte meg, hogy a járványhelyzet miatt nem utazhattunk és fogadhattuk a partnereket, ez a két év sok pozitív élménnyel kárpótolt. A diákok örömmel gondolnak vissza, hogy részesei voltak ennek a programnak, és biztatják a fiatalabb évfolyamot, hogy éljenek hasonló alkalmakkal a későbbiekben.

A programunk élményeiről a diákok a héten még egyszer mesélhettek. A 8. osztályosoknak tartott nyílt napon egy „Erasmus”-standot állítottunk fel, ahol szórólap és az eseményeken született fotókból készült összeállítás várta az érdeklődőket.