A Jonatán országos olvasási versenybe két nyolcadikos tanuló kapcsolódott be iskolánkból.

A hat fordulóból álló online verseny után a legeredményesebb versenyzők kaptak meghívást az országos döntőbe.

Budai Csenge és Szabó Éda 8.e osztályosok bejutottak a 8. évfolyam legjobbjai közé. Az idén a döntőt is online rendezték meg.

A diákoknak egy szövegrészletekhez kapcsolódó feladatsort kellett megoldaniuk. Ezeket a részleteket olyan könyvekből válogatták a szervezők, amelyek a korábbi online fordulókon nem szerepeltek.

Az eredményhirdetésen nagy örömünkre Szabó Éda az országos döntőben a legtöbb pontot szerezte meg kategóriájában, így első helyezett lett, Budai Csenge pedig a döntőben nyolcadik lett. Mindketten a hatosztályos tagozatunkon tanulnak.

Jonatán olvasási verseny- élménybeszámoló

Miért is jó olvasni? A Bendegúz Akadémia által szervezett országos olvasási verseny, a Jonatán segít nekünk megválaszolni a kérdést.

Még tanév elején lehetőségünk nyílt megmérettetni magunkat osztálytársammal, Budai Csengével ezen a színvonalas bajnokságon. Mivel most találkoztam először ezzel a versennyel, fogalmam sem volt arról, hogy mire számítsak. Viszont be kell vallanom egy cseppet sem csalódtam, ugyanis minden fordulóban jobbnál jobb könyvekkel, meghökkentő történetekkel, érdekes, gondolkodtató feladatsorokkal találkozhattam, amelyek nagyszerű élményt nyújtottak számomra. Nagy örömömre minden fordulóban sikerült eredményesen szerepelnem, így bekerültem az országos döntőbe. Ebben a tanévben sajnos a koronavírus miatt online került megrendezésre, viszont a szervezők gondoskodtak arról, hogy így is meghatározó élményben lehessen részünk. Mondanom sem kell, mennyire boldog voltam, amikor megtudtam, hogy a 2020-21-es tanévben én lettem a Jonatán országos bajnoka. Nagyon örülök, hogy a versenybe fektetett energiám megtérült, és hogy most büszkén viselhetem az érte járó aranyérmet.

Végül, de nem utolsósorban szeretnék köszönetet mondani Árváné Márton Erzsébet tanárnőnek, hogy lehetőséget adott nekem, hogy próbára tegyem a tudásomat.

Szabó Éda
8.e