Az idei tanévben is megrendeztük március elején a Pénz7 programot. Az idei programot egy témanap keretében valósítottuk meg, amelynek segítségével diákjaink pénzügyi felkészültségét, tudatosságát fejleszthettük.

A hetedik és nyolcadik évfolyamos osztályaink az iskolában a többiek a digitális térben vettek részt a programban. A nap eseményei három fő részben valósultak meg.

A nap kezdetén minden osztály megtekintett egy Pénziránytű Alapítvány által készített videót a családi költségvetés tervezéséről, valamint egy rövid tájékoztatót a Magyar Nemzeti Bank szerepéről és feladatairól.

Ezt követően az osztályfőnökök és osztályonként 2-2 pedagógus vezetésével a Tudatos pénzkezelés a családban – CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS című tananyagot dolgozták fel kis családokban (csoportokban) az osztályok. A családok (kiscsoportok) kialakításához a Teams melléktermeit használták a megvalósítók.

A Pénziránytű Alapítvány segítve a digitális térben történő megvalósítást több online tesztet is készített:

  • BankVelem PénzOkos Kupa a PÉNZ7 országos pénzügyi tudásverseny felső tagozatos diákok számára
  • ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre! Online pénzügyi kérdések 14-19 éves középiskolások számára
  • DIGITÁLIS SZIMAT KVÍZ 2021

A kérdéssorokat diákjaink kitöltötték és a kapcsolódó versenyekbe is neveztek. A teszt eredményi is hasznosíthatók voltak, hiszen a végén mindenki láthatta, mit válaszolt meg helyesen és mit kell még megtanulnia.