Iskolánk legfiatalabb osztálya túl van az első kisgimnazista félévén. A Hőgyes Endre Gimnázium 7. E tehetséggondozó osztályában emelt angol és egy emelt matematika tagozaton tanulnak a diákok. Nagyon sikeres félévet tudhatnak maguk mögött. Ez nem csak a tanulmányi és versenyeredményekre igaz. A sok szép tanulmányi és sporteredmény melett, egy csapattá kovácsolódott össze az osztály. Nagyon sok színes program részesei lehettek, ahol ki tudták bontakoztatni tehetségüket, kreativitásukat. Az osztályterem díszítését és dekorációját a tanulók, saját maguk által megtervezett minta szerint készíthették el. Az osztály aztán sürgött, forgott, papírt vágott, falat festett, legót ragasztott, asztalt fedett és mire a nap leszállt, mint ahogy Sün Balázs, épített egy „kalyibát”. Egy igazán színes terem készült el, ahol a tanulók kellemes környezetben gyarapíthatják tudásukat, de ami ennél is fontosabb, hogy a saját munkájuk eredménye.

A sikeres és népszerű verébtábor utáni első megmérettetések között szerepelt az elsős avató, ahol lehetősége nyílt az osztálynak a bemutatkozásra az iskola közössége előtt. Az egyénileg elkészített jelmezekben felvonuló, táncoló és versengő 101 kiskutya nagy sikert aratott.

Decemberben az osztálymikulás alkalmával csatlakozott az osztály a gimnázium diákönkormányzata által indított, jótékonysági akcióhoz, melynek figyelemfelkeltő kisfilmjében is szerepelt vállalt. Természetes a karácsonyi készülődés és program sem maradhatott el. A téli szünet előtti utolsó napon közös karácsonyi témanapot követően társasjáték délelőtt vette kezdetét.

Az újévben végre megérkezett a várva várt hó. Nem is haboztunk, rögtön kihasználtuk a lehetőséget egy igazi hócsatára és szánkóversenyre. a Vidám időtöltés eredményeképpen szem és ruha nem maradt szárazon.

Az I. félév lezártával félévzáró „morzsaparty-t” szervezett az osztály. A „morzsaparty-n” a finom étekek fogyasztása mellett csapatokba szerveződve izgalmas logikai, ügyességi és játékos feladatokban mérkőztek meg a tanulók. A feladatok között szerepelt puzzle, amin egyik pedagógusunk kisbaba fotóját kellett összerakni, majd kitalálni kit rejthet a kép. Ezt követően verset kellett írni hozzá, amit a pedagógus kollégához is eljuttattuk, majd ő zsűrizte. Igazán egyedülálló művek születtek. smile Volt itt darts-verseny, vízpong, csigafutam, tojásgyűjtés, színészkedés, éneklés, színkavarás, tortavarázs, móka, jókedv, kacagás. smile

A második félév a tanulás és tudásgyarapítás mellett is sok izgalmas programot, lehetőséget rejt magában. A személyiség-, az önbizalomfejlesztésre és a tehetséggondozásra nagy hangsúlyt fektetünk. A Hőgyes Endre Gimnázium megtermeti a lehetőséget, hogy mindezt játszva, s remek hangulatban tegyük, hiszen „A jó kertész, aki igazán nevel, tudja, hogy a magban minden benne van.” ( Müller Péter)

Az alábbi képek betekintés engednek a Hőgyes Endre Gimnázium 7. E osztályának életébe.