A 2021/2022. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatónkat IDE kattintva tekintheti meg.

 A tanulók beosztása az írásbeli vizsgákra (vizsgahelyszín, terem) IDE kattintva tekinthető meg.  

A középfokú írásbeli felvételi vizsgát – a járványügyi előírások figyelembevételével – ebben az évben a megszokott rendtől eltérően bonyolítjuk le.

Az egészségügyi előírások miatt kérjük a tanulókat, hogy maszkban érkezzenek az iskolába, a maszk viselése a vizsga során ajánlott. Kézfertőtlenítőt minden vizsgateremben biztosítunk. Az érintett iskolaépületekben a belépés általános szabályai érvényesek: belépéskor hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés szükséges. Szülők nem jöhetnek be az iskola területére, a vizsgázók csoportosulásának elkerülése érdekében kérjük, hogy a tanulók a legrövidebb úton és minél hamarabb foglalják el helyüket a kijelölt vizsgahelyszín kijelölt termében.

Ha egy tanuló rosszul érzi magát, beteg, akkor ne jöjjön vizsgázni, erre a pótló időpontokban lesz lehetőség. Ez esetben kérjük, hogy a szülő a vizsga megkezdése előtt telefonon értesítse a gimnáziumot (52/557510), a betegségről az orvosi igazolást a pótló vizsga időpontjában kell bemutatni.

A vizsgatermekben a vizsgázók számát korlátoztuk (max. 10 tanuló termenként), hogy a tanulók között a biztonságos távolságot tartani tudjuk. Mivel a jelentkezők nagy száma nem teszi lehetővé, hogy minden tanulót a gimnázium épületében helyezzünk el, így szükségessé vált egy újabb vizsgahelyszín bevonása is.

hatodikos tanulók, továbbá a vidéki iskolák nyolcadikos tanulói és az SNI miatt kérelmet benyújtott diákok a Hőgyes Endre Gimnázium főépületében vagy B épületében írják meg a dolgozatot.

A Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola és a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola többi nyolcadikos tanulója a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolában vizsgázik.

A termek és folyosók felügyeletét minden vizsgahelyszínen a Hőgyes Endre Gimnázium tanárai látják el, valamint a dolgozatok javítását is a gimnázium tanárai végzik. A kijavított dolgozatok megtekintésére a gimnázium épületében lesz lehetőség.

A tanulókat a vizsgahelyszínekről, a megtekintésről és a járványügyi előírásokról levélben is kiértesítjük.  

Sárkányné Kertész Éva
intézményvezető