7-8. osztály, gimnáziumi kategória

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján iskolánk 7. osztályos tanulói 1. helyezést értek el. A december 5-én megrendezett online országos versenyen pedig a 12. helyet sikerült megszerezniük. A csapat tagjai: Biró Sándor, Csala Zsombor, Földesi Balázs és Simon Boglárka. Büszkék vagyunk az eredményeikre!

„Eddig (korábbi iskoláinkban) külön csapatokban versenyeztünk egymás ellen, de egyikünk csapata sem ért még el ilyen jó eredményt.
A feladatok elég nehezek voltak, de kicsit könnyebb volt a verseny, mert otthon nyugodt körülmények között írtuk meg, ezért nem izgultunk annyira. A kifejtős feladat hiánya miatt több időnk maradt a gondolkodásra. Örülünk neki, hogy tovább jutottunk az országos döntőre.”

 

Ebben az évben a Hőgyes Endre Gimnázium 8. E osztályából három csapat is jelentkezett a Bolyai anyanyelvi versenyre. Szokatlan volt az online forma, volt olyan csapat, akik nem tudtak betegség miatt mind a négyen egy helyen összegyűlni. Ez a szervezés viszont számukra is lehetővé tette, hogy teljes létszámban versenyezhessenek. Mindenki rész vett a próbateszt megírásában is. Így volt alkalmuk kipróbálni, hogy hogyan tudnak összedolgozni.

A körzeti fordulóban elért eredményükért oklevelet és tárgyjutalmat is kaptak.

Felkészítő tanár: Árváné Márton Erzsébet

A 4. helyezett csapat tagjai:

Budai Csenge
Hegedűs Kincső Zsófia
Jeges Barbara
Pinczés Brigitta

Az 5. helyezett csapat tagjai:

Kovács Máté
Krasznai Levente
Lefter Miklós
Lovas Barnabás

A 6. helyezett csapat tagjai:

Bertli Réka
Galgóczi Boglárka Anna
Molnár Míra
Turi Melinda

9-12. évfolyam

Ebben az évben a Hőgyes Endre Gimnázium 10. E osztályából két csapat is jelentkezett a Bolyai anyanyelvi versenyre. Számunkra érdekes módon alakult a verseny a járvány miatt, mert a versengés online módon zajlott. A szervezők lehetőséget adtak egy héttel korábban egy próbatesztre a jelentkezők számára. Érdekes volt ilyen formában kipróbálni, hogy hogyan tudunk összedolgozni.

A körzeti forduló azt jelenti a középiskolásoknál, hogy négy területre van osztva az ország. Mi a Dunától keletre eső régió csapataival mértük össze tudásunkat. A feladatok megismerése után bizakodtunk a jó eredményben, hogy a csapatunk végre bejuthat az országos döntőbe. Az országos döntő nem sikerült, de nagyon jó eredménnyel zártunk, hiszen 11.-ek lettünk. A 10. helyezett csapatnak is ugyanannyi pontja volt, de a beküldési időpont is számított, mi egy picivel tovább gondolkodtunk a megoldásokon. A másik csapatunk 31. helyezést ért el, de erre is büszkék vagyunk, mert ők is mindent megtettek a siker érdekében.

Iskolánkból még indult egy 9.e-s és egy 10.a osztályos csapat is. Mindenki teljesítménye jó lett, hiszen itt több mint 70 csapat indult évfolyamonként.

Szeretnénk megköszönni a sok segítséget Árváné Márton Erzsébet felkészítő tanárunknak.

Varga Petra 10.e

A 11. helyezett csapat tagjai:

Hanzéros Ildikó 10.e
Péntek Lili 10.e
Pinczés Dániel 10.e
Varga Petra 10.e

A 19. helyezett csapat tagjai:

Bakó Bianka 9.e
Farkas Fanni 9.e
Károly Kincső 9.e
Varga Nóra 9.e

A 20. helyezett csapat tagjai:

Csillag Vivien 10.a
Fazekas Dominika 10.a
Fórián Fanni 10.a
Somogyi Petra 10.a

A 31. helyezett csapat tagjai:

Fehér Tamás 10.e
Fendrik Anna 10.e
Ónadi Bernadett 10.e
Szoboszlai György 10.e

Felkészítő tanárok:

Árváné Márton Erzsébet (10.e)
Ticz Nikolett (10.a)
Váradi Orsolya (9.e)