1. november 26-án megyénk bázisintézményeinek pedagógusai részére tartott kísérletbemutatóval összekötött előadást Vona Nándor és Károlyné Teleki Anikó. A járványügyi helyzet miatt nem lehetett az érdeklődőknek a helyszínen bemutatni iskolánkat, de online módon több debreceni gimnázium tanára betekintett a nálunk folyó munkába.

Az előadás első részében kémiai, fizikai, földrajzi kísérletek bemutatását és biológiához kapcsolódva egy hal boncolását követhették nyomon a pedagógusok. A 9.A-ban tanuló diákok azzal tették különlegessé az előadást, hogy maguk mondták el, hogy mit láttunk és a tapasztaltaknak mi a magyarázata.

Az előadás második egységében előadást tartottunk a nálunk folyó digitális munkáról, Teams lehetőségeiről és más oktatási felületek előnyeiről és hiányosságairól. Különleges élményt nyújtott a hallgatóságnak, amikor a mobiltelefonok és a természettudományok kapcsolatáról és napjaink új lehetőségeiről beszélt Vona Nándor.

Egy szakmai beszélgetéssel zárult a program. Valamennyien egyetértettünk abban, hogy a digitális oktatás legnehezebb része, a diákok tudásának számonkérése. Bízunk abban, hogy mutattunk újat a hallgatóságunknak és kipróbálnak valamilyen itt hallott lehetőséget, ezzel segítve a munkájukat és megújulásukat.

Következő alkalommal reméljük személyesen is találkozhatunk a kollégáinkkal.