Az idei tanévben témanap keretében emlékeztünk meg az 1956-os forradalom eseményeiről. Az iskola tizennyolc osztályát három csoportba osztottuk, akik eltérő feladatokat oldottak meg a differenciálás jegyében, hiszen a témát még csak kevesen tanulták iskolai keretek között. Minden tanulói csoport online szabadulószobából kellett, hogy kijusson, illetve további két-két interaktív feladatot oldottak meg.

A legkisebbek lehetőséget kaptak a történelem újraírására. Az ’56-os eseményekről szóló összefoglaló feldolgozását követően kis csoportokra osztva belenyúlhattak az események alakulásába, és kreatívan, napjainkig vezetve a változtatás következményeit, dolgozatot adtak be. A legötletesebb munkát a   7.E osztály készítette. A második feladatot két, előzetesen kiadott film alapján teljesítették. Ezekből választottak 3-3 jelenetet, amelyeket megjelenítettek az osztálytermekben, maguk a tanulók álltak be az adott kompozícióba, amit a többi osztállyal az online térben megosztottak. Ezt követően megpróbálták kitalálni egymás képeinek az eredetét. A második feladatban is a 7.E osztály jeleskedett leginkább.

A 10-11. évfolyamok számára szintén az online szabadulószoba és a képkészítés jutott feladatul, ezenfelül pedig a Kahoot! felületen való feladatszerkesztésben mélyültek el. Egymás számára készítették a teszteket, ugyanis körbe is játszották ezeket évfolyamszinten. Mind a Kahoot!, mind a fotós feladatban a 11.E osztály végzett az első helyen.

A végzősök a szabadulószobák jegyében töltötték a napot. Az online szabadulószoba előtt ugyanis előzetes feladatként kapták, hogy az osztálytermükben rendezzenek be egy élő szabadulószobát, természetesen ’56-os tematikával. Nagyon kreatív feladatok és szobák születtek, amiket élesben is kipróbáltak, ugyanis körbe látogatták egymás termeit, próbáltak a lehető legrövidebb idő alatt kijutni. A végzősök között a 12.D osztály lett a legeredményesebb.

Összességében egy gondolkodtató, kreativitást igénylő témanap mentén dolgoztuk fel az 1956-os eseményeket, melyeket a visszajelzések alapján nagyon élveztek a tanulók.