A Hőgyes Endre Gimnázium kitüntetettjei:

  • Hüvelyes Lajosné
  • Györgyi Zalán Zoltán
  • Kis Károly

Minden kitüntetettnek gratulálunk kimagasló munkájához!

A Város Napján, szeptember 2-án megtartott városi ünnepségen kerültek átadásra a városi kitüntetések és elismerések:

A város díszpolgára lett Galánfi András Kossuth díjas népművész kimagasló művészeti, pedagógiai és magyarság történeti életművéért.

Szintén a város díszpolgára lett posztumusz Joseph Kadar festőművész rendkívüli művészetgazdagító és adományozó tevékenységéért. Az elismerést özvegye, Zsoldos Vanda vette át.

Kimagasló közéleti munkájáért Hajdúszoboszló Városért kitüntetést kapott Váradi Ferenc.

Hajdúszoboszló Város Közszolgálatáért díjat vehetett át Labancz Imréné példaértékű szakmai munkájáért.

Hajdúszoboszló Város Pedagógiájáért Gönczy Pál Díjban részesült Hüvelyes Lajosné és Kurucz Mihály.

Szép Ernő díjban részesült a Város Kultúrájáért Bieliczkyné Buzás Éva példaértékű zenei munkájáért.

A Pávai Vajna Ferenc díj idei díjazottja Bozóky Dénes eredményes gazdasági, társadalmi tevékenységéért és a Bad Dürrheimi kapcsolat ápolásáért.

Hajdúszoboszló Város Fejlesztéséért Kovács Gyula díjban részesült Hiba Zoltán a Csanády-Ház megmentéséért.

A Város Mezőgazdaságáért és Környezetvédeleméért Tessedik Sámuel díjat ez évben ketten kaptak: Kurucz Sándor és Nagy László.

Átadásra kerületek a Hajdúszoboszló Kiváló Tanulója díjak is: Görög Benedek és Mátrai Levente a Gönczy iskolából, Baranyi Levente és Csávás Zsanett a Thököly iskolából, Szarvas Léna a Bárdos iskolából, Biró Sándor Gergő és Csala Zsombor a Pávai iskolából, Györgyi Zalán Zoltán, Kis Károly Árpád a Hőgyes Endre Gimnáziumból, Csécsi Lajos János és Kiss Nándor a Közgazdasági középiskola tanulói és Cseri Gergő, Sándor Fanni a Bocskai iskola tanulói

Hajdúszoboszló 1606 emlékérmet kapott Czető Norbert református lelkész közösségteremtő tevékenységéért, valamint a Trianoni Emlékülés méltó megszervezéséért, valamint a Gönczy iskola egyházi fenntartásba vételében kifejtett hiteles, meggyőző tevékenységéért.

Ugyancsak Hajdúszoboszló 1606 díjat kapott Szvitacs Alexa, aki betegségéből felépülve hihetetlen akaraterővel Európa-bajnoki címet nyert asztaliteniszben és ezzel paralimpiai kvótát szerzett.

Az Év üzlete díjat a Cecil-Gardrób üzlet tulajdonosa Csákiné Oláh Ilona Anikó kapta.