1. november 21-én lehetőségünk nyílt, hogy megnézzük a méltán híres Christmas Carol színdarabot az American Drama Group előadásában. A színház iránt érdeklődő tanulók izgatottan várták az első angol nyelvű színdarabot.

Miután megérkeztünk Budapestre, az első utunk az Uránia Filmszínházba vezetett, ahol a belépőjegyek megvásárlása után elfoglaltuk helyeinket az emeleten és megcsodálhattuk a színház gazdagon díszített belső tereit. A színdarab 2 felvonásból állt és bár mindenki számára ismert volt a történet, az bőven tartogatott meglepetéseket színészi játékában és zeneiségében. A fiatal színészek ragyogóan alkalmazták a tizenévesek által ismert mozgáskultúrát és sziporkáztak a humoros jelenetekben. A darab nyelvileg követhető és érthető volt, amit a diákjaink többsége csak alátámasztani tudott, így elégedetten intettünk búcsút a Filmszínház patinás épületének.

A kirándulásunk itt még nem ért véget, a Nemzeti Múzeum megtekintése következett, majd a West End bevásárlóközpontban csillapítottuk éhünket, szomjunkat. Este kicsit elfáradva, de élményekkel telve tértünk haza. Reméljük lesz folytatás…

Erdei Gyöngyi