1. november 14-én a hetedikeseink és nyolcadikosaink egy-egy 4-fős csapattal vettek részt a Hajdúböszörményi Eötvös József Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által meghirdetett, Focus on Britain.elnevezésű megyei vetélkedőn. A környező települések diákcsapatai mind jelen voltak, összesen legalább 14 csapatban. A verseny első részében 6 érdekes írásbeli feladatokat kellett megoldani vizuális és hanganyagok segítségével, melyek a tanulók általános ismereteit mérték a brit kultúráról. A verseny második részében a gyerekeknek az idegenvezető szerepét kellett magukra ölteniük és, mint egy igazi idegenvezető kellett bemutatniuk a zsűri előtt, segítség nélkül egy híres londoni látnivalót. Előzetesen alaposan felkészültek London 4 nevezetességéből, majd a verseny folyamán sorsolással dőlt el, hogy ki és mit fog előadni. A hetedikesek előadásának témája így a Trafalgar tér lett, a nyolcadikosoké pedig a Buckingham-palota. Húzhatták volna még a Parlamentet és a Tower-t.

Amíg a pontok összesítésére vártunk pizza érkezett a csapatoknak és kísérőiknek, de az egész verseny során példás vendégszeretetben volt részünk. Az iskola tanulói teát és édességeket kínáltak a résztvevőknek. A verseny nagyon jól szervezett volt, az iskola jelenlévő pedagógusai nagyon figyelmesek és segítőkészek voltak. Külön nagyon tetszett, hogy a szervezők a verseny elején felhívták a versenyzők figyelmét a ’fair play’ betartására, és ők is így ’játszottak’: a versenyt szervező iskola diákjai versenyen kívül vettek részt, csapatai egyébként a pontok alapján mindkét évfolyamon dobogósok lettek volna. A mi diákjaink ugyan most nem értek el helyezést, de a felkészüléssel töltött idő mindenképp hasznos volt és kellemesen, jó hangulatban töltöttük el ezt a délutánt.

A csapatokat a 7.E osztályból Ludman Larina, Pajzos Polla, Pinczés Brigitta, Szabó Éda, a 8.E osztályból pedig Balogh Petra, Kabály Zsanett, Kis Laura és Hosszú Fruzsina alkotta.

Tanáraik és kísérőik Nagy Zsuzsanna és Varga Gyöngyi voltak.