2019. november 21-én rendezte meg a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Szép Ernő tiszteletére vers- és prózamondó versenyét az észak-alföldi régióban tanuló középiskolás diákok számára. A tanulók Szép Ernő egy művével és egy mai kortárs író vagy költő egy szabadon választott alkotásával nevezhettek. A kiválasztott próza vagy vers előadása nem lehetett hosszabb öt percnél. Az elhangzott produkciókat szakmai zsűri értékelte Kiss László, Bakota Árpád és Berényiné Szilaj Ilona személyében.

A versenyen iskolánk négy tanulója indult. Pál Tamás 11.e osztályos diákunk első, míg Lisztes Kata 12. b osztályos diák második helyen végzett. Mindketten pénzjutalomban részesültek. Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak (Árváné Márton Erzsébet tanárnőnek és Dr. Pinczés István drámatanárnak)!

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy bár helyezést nem értek el, de nagyon szép előadást hallhattunk két másik, fiatalabb diákunktól, Szejcsi Laurától (10.b) és Csillag Vivientől (9.a). Jövőre már ők is jó eséllyel indulhatnak az itt szerzett tapasztalatokkal felvértezve a dobogós helyekért. Felkészítő tanáraik: Szalai Melinda és Diós Bella.