Iskolánk a Honvédelmi Sportszövetség által kiírt TÁM1/ 2019-es pályázat keretében támogatást nyert egy hazai tanulmányút, illetve a TÁM3/2019-es pályázat keretében pedig egy Honvédelmi Sportnap megrendezésére.

Az egész tanulóközösséget megmozgató sportnapon nemcsak iskolánk tanulói, hanem meghívott vendégcsapatok is megmutathatták tudásukat. Így a programon jelen voltak a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei és a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság csapata is. A programon a csapatok és osztályok egy összetett versenyben mérhették össze erejüket, melynek része volt katonai akadálypálya, épített akadályokon való haladás, súlyemelés, mászás-függeszkedés, kötélhúzás, lézerharc, gyakorlókézigránát dobás célra és egy szellemi vetélkedő. A tanulók a küzdősportok közül kipróbálhatták és elsajátíthatták a Kyokushin Karate néhány mozdulatát.  A versengésnek része volt a Hőgyes-futás, ahol 100m, 400m, 1000m és a 4x100m kellett teljesíteni. Mivel a Honvédelmi Sportnapunk az Aradi vértanúk jegyében zajlott, ezért a programsorozatot egy megemlékezés nyitotta meg.

A Honvédelmi Sportnapon harmadik helyezést ért el a 12. E osztály, második helyezett a 12. B osztály lett, a győzelmet pedig a 11. B osztály tudhatta magáénak.

A Honvédelmi Sportszövetség által támogatott tanulmányúton 45 diák vett részt, amely az 1848-49- es szabadságharc Tavaszi Hadjáratának helyszíneit követte végig. E mellett a Budai Várba látogattunk, mely a Világörökség része. Itt a Budapesti Történeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria és a Budai Várnegyed szépségeit tekinthettük meg. A kirándulásunk Pákozdon, a Katonai Emlékparkban zárult.

Reméljük, hogy ismét egy emlékezetes nappal tudtuk gazdagabbá tenni gimnáziumunk tanulóit!