1. október 25-én került megrendezésre a Halloween iskolánkban, amelynek az épületét a szokásokhoz híven a Halloween hagyományainak megfelelően feldíszítettük.

Várakozásainkat felülmúlta a tökfaragó versenyben résztvevő tanulók száma, akik közül a legrémisztőbb töklámpásokat Csontos Petra és Papp Vivien 12.A, Ludman Bianka 9.A, Bagdi Zsuzsa és Bagdi Zsófia 9.D osztályos tanulók faragták.

Ebben a tanévben is bizonyíthatták tudásukat a tanulók Halloweennel kapcsolatban egy kvíz erejéig, amiben több osztály is maximális pontot szerzett, így a 9.B, 10.B, 11.A, 11.E, 12.A, 12.C és 12.E osztályok részesültek cukorkában.

 A nagyszünetben került sor a HEG RÉM címért versengő jelmezesek felvonulására. A kiscsapat nagyon hősiesen állta a többi tanuló kíváncsi pillantásait és Halinda Virág 9.D (1.helyezett), Szabó Zsuzsanna 10.E (2. helyezett), Bagdi Márta 12.D és Berta Nóra 12.A (megosztott 3. helyezett) osztályos tanulók állhattak fel a nyertesek képzeletbeli dobogójára.

Óriási népszerűségnek örvendett a minden szünetben kínált Halloween ihlette sütemények kóstolója. A rémséges boszorkányujjak elkészítésében a 10.D osztályos lányok csapata szorgoskodott Varga Gyöngyi osztályfőnök vezetésével. Valamint szülői felajánlás történt a 11.B osztályból: Hegyesi Ildikó (Tordai Balázs édesanyja) és Szűcs Éva (Sóvári Boglárka édesanyja) által elkészített finomságokat ízlelhették meg iskolánk tanulói. Ezúton is köszönjük nekik.

A prímet mégiscsak az újdonságnak számító CHAMBER OF HORRORS vitte, ahol az előzetes piackutatásunk eredménye ellenére nagyon sok diák akarta megméretni bátorságát az iskola pincéjében. Az ablaktalan, sötét pince előtt tömött sorokban álltak a tanulók minden egyes szünetben. A bentről kiszűrődő kísérteties zene, sikolyok és kiáltások híre hamar elterjedt az iskolában és egyre több tanuló akart bejutni a rémségek birodalmába, hogy az akadályokat leküzdve megszerezhessék a cukorkákat. A sötét pincében rejtőzködő rémisztgetők a 9.E osztály tanulói voltak (Fendrik Anna, Sári Gréta, Szatmári Lili, Váczi Fruzsina, Bangó Csaba, Bodnár László, Csáki Máté, Juhász Sándor), akik legalább annyira élvezték a riogatást, mint a többiek a cukorkagyűjtést.

Erdei Gyöngyi