Kedden került megrendezésre iskolánkban az október 23-ai megemlékezés. Idén egy rendhagyó programmal készültünk tanulóink számára.

Nem csupán passzív szemlélői voltak a megemlékezésnek, hanem aktív résztvevői is. Egy projektfeladat keretében minden osztály kivette a részét a megemlékezésből. Plakátok formájában dolgozták fel a forradalom egyes eseményeit, helyszíneit, amiket kifüggesztettünk az iskola épületében. Ezek után minden tanuló saját feladatlapot kapott, a rajta szereplő kérdésekre a válaszokat pedig a plakátokon találhatták meg.

A megfelelő hangulat megteremtésének érdekében az iskolát forradalmi köntösbe öltöztettük. A gyerekek egész nap a témához kapcsolódó zeneszámokat hallhattak a rádióban és dokumentumfilmeket nézhet a tévékben.

A nap végén pedig minden osztály megtekintett egy kisfilmet, melyben városunkban történt eseményekről tudhattak meg többet a gyerekek.

A diákok visszajelzései alapján sikeresnek mondhatjuk a napot. Élvezték a feladatot, a keresgélést, és sok mindent tanultak is közben.

De a projekt itt még nem zárul le, ugyanis az ősziszünet után, november 4-én egy Kahoot! feladattal mérjük fel, hogy mi mindenre emlékeznek.

A megemlékezés megszervezésében és kivitelezésében rengeteget segített Sárkányné Kertész Éva igazgatónő, Diós Bella és Szatmári Gábor. Nekik ezúton is szeretném megköszönni kitartó munkájukat!

Papp Olívia