1. július 6-12. között iskolánk szervezésében bringáztunk 16-an a Felső-Tisza-vidékén leendő gimiseinkkel és barátaikkal.

287 km-t tekertünk az egy hét alatt, közben szépséges templomokat néztünk meg, kis gyöngyszemek a maguk valójában például Gyügye, Nagy- és Kisszekeres, Tákos, Csaroda, Lónya stb. A tarpai és a túristvándi malmok igazi ritkaságok, igencsak élvezték a gyerekek, amikor működésre bírhatták azokat. A Kende Kúria, a tiszacsécsei Móricz ház, a pácini Mágocsy kastély és a cigándi Múzeumporta kiállításai, illetve a vezetések is magukkal ragadóak voltak. A Tisza, a Szamos és a Túr mind megmutatták magukat útunk során többször is, a jándi hajókázás volt a csúcspont. A vizek közül a Túr-bukót élvezték leginkább a résztvevők, a beregdaróci wellness is nagy tetszést aratott és a Tarpai nagyhegy szintén megérte a kitérőt a természet szépségei között. Táborvezetőinknek köszönhetően betekintést nyerhettünk a Geocaching ládák és a településtáblás szelfi-gyűjtés izgalmaiba is.

Bár aludni nem sok időnk volt ☺, a szállások közül a penyigei horgásztanya és a tuzséri kastélyszálló tetszett legjobban a gyerekeknek, de a tivadari szülinapi partit, a gergelyiugornyai nyilazást és a kisvárdai csocsózást is nagyon élvezték. Igencsak finom volt a csécsei kenyérlángos, a kölcsei kézműves fagylalt és az ugornyai csokitorta is.

Összességében egy igen tartalmas hetet tölthettünk el Szatmár, Bereg és Bodrogköz térségében a Bringás vándor jóvoltából, Fábián Péter profi vezetése és Dobos Péter segédkezése mellett. Köszönjük a lehetőséget, az ellátást, a gondoskodást, a szívélyes fogadtatást, a tartalmas programokat, a jó időt, a remek töltéseket… – egyszóval: MINDENT!

Életre szóló élményeket szereztünk, volt, aki haza se akart még menni. Szavakkal nem kifejezhető, mennyire jól éreztük magunkat, jövőre folytatjuk! ☺

A résztvevő gyerekek, illetve Sándor Judit és Vizi Nóra táborvezetők

További táborélmények: www.facebook.com/bringasvandor