A tanév vége felé járva kellemes kikapcsolódásban volt részünk, ugyanis kommunikáció tagozatosként újabb programon vehettünk részt: Váradi Orsolya tanárnővel közösen mentünk Debrecenbe, moziba. Régóta terveztük ezt a programot, de várnunk kellett, hogy számunkra értékelhető, korosztályunknak megfelelő filmet vetítsenek, amely tartalmaz irodalomhoz köthető tartalmakat is.

A romantikus vonásokkal fűszerezett Két lépés távolság című filmet néztük meg. A történet két betegséggel küzdő fiatal életét mutatja be, miként kell harcolniuk az életükért, milyen nehéz megélni a hétköznapjaikat. Megtapasztalhattuk, hogy milyen az, ha a betegség korlátokat szab, akadályokat gördít az ember elé. A cselekmény főszereplője, Stella megismerkedik egy fiúval, aki ugyanannak a betegségnek a terhét viseli. A két főhős között a szerelem is kibontakozik. A betegségük miatt tartaniuk kell a kórokozóktól, ezért a megfertőződés elkerülése érdekében be kell tartaniuk a három méter távolságot. A két tini ezek ellenére is felülemelkedik szenvedésein és sikerül a határokat leküzdeniük, még ha csak szavakkal is. A filmdrámát különböző mellékjelenetek is színesítik.

Számomra ez a film nagy jelentőségű és igen meghatározó volt. Érzékenyebb természetem révén olykor én is meghatódtam, de a sötétben végignézve néhány osztálytársam is hullajtott könnyeket. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, hiszen ráébresztett az élet apró örömeire és arra, hogy hogyan küzdjük le az akadályokat. Megtanultam, hogy az érzések felülmúlhatatlanok, meg kell becsülnünk őket!

Dobi Dóra 10.a