„Tamássy Bogi vagyok 9.E osztályos tanuló. Arról fogok most mesélni, mi történt velem és még pár diáktársammal április 26-án: ellátogathattunk Bűvösvölgybe.

Erről először azt gondolhatnánk, hogy valami isten háta mögötti hely, ahol tündérek és manócskák, esetleg gonosz boszorkányok élnek, és ha ezt gondoltad, annyira nem is lőttél mellé. Bár nem fogsz igazi mesebeli lényekkel találkozni, viszont garantáltan kibontakoztathatod a szárnyaidat, na meg a kreativitásod úgy, hogy akár ők is bekerülhetnek a képbe.

Most egy keveset szólva Bűvösvölgyről… Az épület – ami teljes nevén Bűvösvölgy MÉDIAÉRTÉS – ÉS OKTATÓKÖZPONT – Debrecenben van, és már, ahogy a neve is mutatja, nagyon kis otthonos és színes.

Amikor megérkeztünk, csapatokra lettünk osztva, mindenki kapott egy ismertető színt: én a Kékbe kerültem, de ezen kívül volt még Piros, Narancssárga és Zöld is. Ezután kaptunk magunk mellé egy kísérőt, aki végigvezetett minket a nekünk kijelölt feladatokon. Öt terület volt (újságírás, rádiózás, filmkészítés, híradózás, reklámkészítés), váltva mehettünk az épp nekünk kijelöltre (a felvillanó színünk mutatta, hol lesz a következő állomás) vagyis csak 3-ra, mert annyira volt időnk. Mi az előbb említett háromban (újság, rádió, film) próbálhattuk ki magunkat, én pedig, azt kell mondjam, végig nagyon élveztem.

A filmnél egy részletet készítettünk, ahol a nagy ijesztgetések közepette (mivel a horror megvalósítása mellett döntöttünk) kicsit jobban megismertük egymást a csapattársaimmal és a vezetőnkkel.

Utána jött a nyomtatott sajtó, ahol George és Amal Clooney került nálunk terítékre, majd a rádiózás következett. Mindig is szerettem volna kipróbálni magam ezeken a területeken, örülök, hogy ezt most megtehettem.

Szeretek csapatban dolgozni, megismerni a másikat, és dolgozni azon, hogy valami értékes dolgot hozzunk össze a közös tudásunkból. Ezek pedig mind egytől egyik kreatív feladatok voltak, én meg imádtam az összeset! Mondjuk eléggé el is fáradtam a végére, de abszolút megérte, mert rengeteg szuper tapasztalatot gyűjthettem, új embereket ismerhettem meg, és kipróbálhattam magam ezeken a területeken. És ki tudja… Lehet, valami ilyen munkában fogom megtalálni magam a jövőben.

Ajánlom mindenkinek, nagyon jó élmény volt, ha tehetitek, mindenképp menjetek el! Szerintem nem fogjátok megbánni! ??”