2019. április 26-án, pénteken délután került megrendezésre a Debreceni Színjátszó Stúdió Független Színház szervezésében a harmadik Nyílt Kocsmaszínházi Szavalóverseny a nagyszerű művész, Kóti Árpád emlékére.

A kiírás alapján bárki jelentkezhetett egy szabadon választott magyar nyelvű verssel, a zsűri pedig felnőtt és diák kategóriában értékelte a hallott szavalatokat. A rendezvény különlegessége az volt, hogy egy kocsma, a debreceni Mátyás Pince szolgált helyszínül, így egészen rendhagyó, különleges hangulat övezte a rendezvényt. A zsűri tagjai között volt Csikos Sándor, dr. Bakó Endre és Miske László színművész is.

Szejcsi Laura 9.B

Iskolánkat Szejcsi Laura 9.b osztályos tanuló képviselte, akinek a rendkívül erős mezőny ellenére is sikerült elnyernie az első díjat:

„Mióta a Hőgyesbe járok, ez már a 4. szavalóverseny, amin részt veszek, de megállapíthatom, hogy az összes közül ez tetszett a legjobban, ugyanis hangulatban is ez volt a legkülönlegesebb – és persze a végeredménytekintetében is. A megszokottól eltérő volt a helyszín és ezeknek a tényezőknek köszönhetően tökéletesen át tudtam adni a zsűritagoknak és a közönségnek is a választott művemet, vagyis Márai Sándor Halotti beszéd című költeményét. Remélem, hogy részt vehetek a jövőben is ezeken a nagyszerű versenyeken, mert nemcsak új élményekkel gazdagodtam, új embereket ismertem meg, de sikerült elérnem az áhított első helyet is.”

Szalai Melinda