1. március 29-30. között rendezték meg a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a XIX. TUDOK Konferenciát. A Kutató Diákok Mozgalma által szervezett eseményen olyan, magyarországi, felvidéki, újvidéki és erdélyi középiskolás diákok vehettek részt, akik az előző területi illetve tematikus válogató konferenciákon már továbbjutottak.

Kölcsei Viktória 11.E osztályos tanuló 1. helyezést ért el.

Kutatásának címe: „Honkeresők”. A velikemelléki Glesának megtelepedése Erdélyben. Felkészülését Dr. Dáné Veronka a Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Történelmi Intézet, Középkori, Koraújkori Magyar Történeti és Segédtudományi Tanszék adjunktusa segítette. Az előadásra való felkészülésben pedig Sárkányné Kertész Éva tanárnő működött közre.

Antal Laura és Bódi Ádám 12.E osztályos tanulók 2. helyezést értek el.

Különböző gyógyszerészeti segédanyagok biokompatibilitási vizsgálata című versenyelőadásukkal kapcsolatos kísérletes munkában és az elméleti felkészítésben Dr. Nemes Dániel PhD hallgató és Dr. Kovácsné Dr. Bácskay Ildikó egyetemi docens volt a fiatalok segítségére. Kísérletes munkában továbbá Dr. Pfliegler Valter Péter a DE-TTK Molekuláris Biotechnológiai és Mikrobiológiai Tanszékének adjunktusa is közreműködött, az előadásra való felkészülésben pedig Bárány Zsolt Béla kémiatanár nyújtott támogatást.

Gratulálunk tanulóinknak és felkészítőiknek a kiemelkedő eredményhez!