Az egészséghét kapcsán március 29-én a 10.e osztály részt vett egy gyakorlati tréningen, melynek témája az újraélesztés volt. A tréninget a Generali Biztosító által támogatott pályázat keretében rendeztük meg. Az SOS Elsősegély szervezet foglalkozását Nagy Máté, budapesti mentőtiszt tartotta iskolánkban.

A gyakorlati megközelítés és a fiatalos, laza stílus elnyerte tanulóink tetszését. Sok érdekes és elgondolkoztató történet is elhangzott az előadáson, illetve tanulságos filmeket is láthattunk. Az újraélesztés technikájának gyakorlati kipróbálása a próbababán nagy élményt jelentett a résztvevőknek.

Köszönjük a lehetőséget és a támogatást a Generali Biztosítónak, a megvalósítást pedig az SOS Elsősegély szervezetnek és konkrétan Máténak!

Reméljük, a gyakorlatban nem lesz szükségünk a megszerzett tudás alkalmazására, de mindenképpen hasznára vált a résztvevő gyerekeknek és sok tapasztalattal gazdagodtak, amit egy esetleges vészhelyzetben tudnak alkalmazni.

A résztvevők véleményei:

„Érdekes és hasznos volt az előadás, az előadó talpraesetten beszélt a témáról és olyan helyzetekről beszéltünk, ami velünk is megtörténhet, szóval hasznos volt.”
„Nagyon jó hangulatban telt az előadás, jó volt az előadó és az osztály közötti kapcsolat, párbeszéd. Tartalmas és hasznos volt.”
„Szerintem sok érdekes információhoz jutottunk az előadás során, aminek birtokában, ha arra kerülne a sor, még életet menteni is képesek lennénk.”
„Nagyon érdekes volt, hogy mennyivel másabb az elsősegélynyújtás a hétköznapokban, mint ahogy vizsgákra tudni kell.”
„Mivel volt esélyem kipróbálni az újraélesztési babát, így élesben jobban fogom majd tudni, mi a teendő.”
„Sok érdekeset és hasznosat tanulhattunk, példákkal és tippekkel, hogy mit ne csináljunk, és mit tegyünk egyes helyzetekben.”
„Nagyon sok hasznos információ hangzott el, amiket biztosan kamatoztatni fogunk majd. Ha bármikor vészhelyzet lesz, tudni fogjuk, mik a teendők és ahelyett, hogy tétlenül állnánk, segítünk majd társainkon, vagy akár magunkon is.”
„Nagyon jól éreztem magam ezen az előadáson.”
„Rendkívül hasznos és érdekes előadás volt.”
„Szerintem nagyon hasznos volt az előadás, sok új dolgot meg lehetett tanulni, amiket bizonyos helyzetekben kötelező lenne alkalmazni.”
„Hasznos volt, mert így tudok segíteni családtagjaimnak, ha baj van.”
„Szerintem hasznos volt, mert nem sokan tudják, hogy ilyen helyzetben hogyan kell cselekedni és ez az előadás ebben segített.”
„Szerintem nagyon hasznos volt a tanfolyamon részt venni, mert az elhangzott információkat bármikor hasznosíthatjuk az életben.”
„Nagyon hasznos volt és az előadó is szimpatikus volt. Fontos dolgokra hívta fel a figyelmünket.”
„Rendkívül hasznosnak találtam, mert biztos vagyok benne, hogy hasznosítani tudom majd a megszerzett tudást.”
„Hasznos előadás volt, érdekes és érthető formában.”
„Nagyon hasznos volt, olyan gyakorlati dolgokra hívta fel a figyelmünket, amelyeket eddig jelentéktelennek tartottam.”
„Érdekes és hasznos volt. Fontos dolgokról volt szó és olyanokról, amik a mindennapi életünkben is életeket menthet.”
„Nagyon jó volt, mert megmutatták nekünk, hogy a különböző baleseteknél hogyan tudunk segíteni.”
„Érdekes és hasznos volt az előadás, hiszen elsajátíthattuk az elsősegélynyújtás alapvető lépéseit. Nagyon örülök, hogy lehetőségem volt részt venni rajta.”
„Nagyon jó volt az előadás, olyan dolgokat tanulhattunk, amelyeket az emberek nagyon kis része tud csak.”