Iskolánkban 2019. március 25-29. között egészségnevelési hetet tartottunk. Az idén a rendezvényeket,
programokat osztálykeretben szerveztük.

A hét minden napján érdekes előadásokat hallgathattak a tanulók. Részesei voltunk látványos
bemutatóknak a tornateremben. Kollégáink az egészségmodul keretében tartottak foglalkozásokat. A hét eseményeinek koordinálásában nagy segítség volt számunkra dr. Kerekes Lászlóné SZM-elnök. Köszönjük aktív közreműködését.

Ebből az alkalomból gimnáziumunkba látogatott dr. Kerekes László, a Vöröskereszt képviselői, Lukács Krisztián, Vetró Tamás, Kárai Zsuzsa és Kállai Krisztina.

Hasznos és érdekes beszélgetésen vehettek részt, akik Karácsony Bélával, Bangó Krisztinával, Papp Andreával és kolléganőjével, Turiné Kovács Ildikóval, Szatmári Margittal, Idesz Renátával, Csorvási Erzsébettel és Balla Anitával találkozhattak. A Debreceni Egyetem hallgatója gyógyszerfogyasztási szokásainkról tartott tájékoztatót, és
ajánlotta a képzést a biológia tagozatos tanulóknak.

Hangulatos, interaktív órán vett részt egy csoportunk a Mályvavirág Alapítvány képviselőivel. Gyöngyfűzés közben sok fontos egészségünket érintő kérdésről beszéltek Miklósné Irénkéékkel.

A Forrás Lelki Segítők már visszatérő vendégeink ezeken a rendezvényeken. A függőségekről személyes példákat hoztak. A Generali Biztosító által támogatott pályázat keretében egy osztályunk alapfokú elsősegélynyújtó  tanfolyamon vehetett részt.

A társadalomismeret fakultációra járók a „ Mi a Hőgyes nasija?” felméréssel kapcsolódtak be. Természetesen lehetőség volt tényleges kóstolásra és tesztelésre is. A kétnapos „Salátabár” is nagyon népszerű volt. A gyerekek tanárok irányításával egészséges tízóraikat készítettek.

Az internet veszélyeiről megnézett film sem a megszokott módon hívta fel a diákok figyelmét erre az aktuális problémára.

Az épületben a munkaközösségünk tagjai által gyűjtött a boldogsághoz kapcsolódó idézeteket olvashattak a lelki egyensúlyra vágyók. A különböző nyelveken megfogalmazott szép gondolatok olvasása után már nyugodt szívvel léptünk be a Vöröskereszt ,,táborhelyére” egy állapotfelmérésre.

Ez a hét kellemes, hasznos része volt a Hőgyes-hétköznapoknak. Köszönjük a közreműködőknek a programok színesítését.

Árváné Márton Erzsébet
második idegen nyelvek
munkaközösség-vezető