A Bolyai Természettudományi Csapatverseny területi döntőjén való kiváló szereplésnek köszönhetően a Hőgyes Endre Gimnázium 8. osztályos csapata részt vehetett a Budapesten megrendezett országos döntőben is. Az eseménynek a gyönyörű természeti környezetben fekvő Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium adott otthont.

A versenyen harmadiktól nyolcadik osztályosokig, évfolyamonként 12-12 csapat vehetett részt. A versenyzők először írásbeli fordulóban mérték össze tudásukat, majd ez alapján a legjobban teljesítők bejutottak a szóbeli fordulóba, ahol zsűri előtt kellett előadni a feladatok megoldását , illetve válaszolni a feltett villámkérdésre.

Iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek, hiszen a Bordán László, Csáki Máté, Galgóczi Zsófia, Szoboszlai György összeállítású csapat – megelőzve több neves budapesti középiskolát – végeredményben a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel. A csapat felkészítői Herendi Borbála, Görög Arthur Zoltánné, Bárány Zsolt Béla és Bali István voltak.